3 kg paradicsom
fél kg paprika
1 csésze almaecet
1 csésze cukor
2 nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 t.k. fekete bors
1 k.k. szegfűszeg
1 k.k. fahéj
A paradicsomot negyedeljük, a paprikát csumázd ki, majd szeleteld fel. Rakd egy nagy lábosba a paradicsomot, paprikát, az almaecetet, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és alacsony lángon kezdd főzni. Időnként kevergesd meg, nehogy leégjen. Egy óra főzés után passzírozd át, és botmixerrel is dolgozd meg alaposan. Majd add hozzá az ízesítőket, a cukrot, a sót, a borsot, a fahéjat, a szegfűszeget, és főzd még további három órán át.
Ne feledkezz meg a kevergetésről se! Közben kóstold meg, ha szükséges, tegyél még bele fűszert. Amikor már elég sűrű, töltsd ki nagyon alaposan elmosott, felmelegített üvegekbe, majd takard be plédekkel, és száraz dunsztban hagyd kihűlni.
Ennél egyszerűbb nincs is: keverjük össze egy turmixgépben, vagy botmixerrel az összes alapanyagot és már kész is vagyunk! Ugye milyen pofonegyszerű? És hogy mennyire csodás, azt c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsom tisztítása olasz módra: kés hátulját kicsit laposan rányomjuk az érett paradicsomra és meghúzzuk rajta, amitől a héj szemmel láthatólag elválik a hústól. Előbb az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet felszeleteltem, sóztam, borsoztam, bazsalikommal megszórtam, fokhagymát reszeltem rá. Fél órát hagytam állni és olajon egy serpenyőben kisütöttem. Az olajból, lisztb...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesMegpucoltam és kimagoztam az almákat, ezek után lereszeltem, de ha homogénebb eredményt szeretnénk, akkor nyugodtan lehet robotgépben pürésíteni. Egy nagy kerámiatálba tettem az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű