3 kg paradicsom
fél kg paprika
1 csésze almaecet
1 csésze cukor
2 nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 t.k. fekete bors
1 k.k. szegfűszeg
1 k.k. fahéj
A paradicsomot negyedeljük, a paprikát csumázd ki, majd szeleteld fel. Rakd egy nagy lábosba a paradicsomot, paprikát, az almaecetet, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és alacsony lángon kezdd főzni. Időnként kevergesd meg, nehogy leégjen. Egy óra főzés után passzírozd át, és botmixerrel is dolgozd meg alaposan. Majd add hozzá az ízesítőket, a cukrot, a sót, a borsot, a fahéjat, a szegfűszeget, és főzd még további három órán át.
Ne feledkezz meg a kevergetésről se! Közben kóstold meg, ha szükséges, tegyél még bele fűszert. Amikor már elég sűrű, töltsd ki nagyon alaposan elmosott, felmelegített üvegekbe, majd takard be plédekkel, és száraz dunsztban hagyd kihűlni.
A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vajat és a tejfölt és robotgéppel összedolgozzuk. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy lábosba tesszük, addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Kb 10 perc. Ezután botmixerrel pürésítjük. 4 darab pizzára elengendő.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját, a felaprított vajat, a sót, a mézet, a citromlevet és a mustárt egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felett kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrüsödik. (...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA céklakrémhez a céklát héjastól egyesével alufóliába csomagoljuk. Pici olívaolajjal és sóval 180 °C-on 45 percig sütjük. Az almalét a vaníliarúddal picit visszaforraljuk, és a már...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű