50 dkg darált marha- és sertéshús vegyesen
40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
só
őrölt bors
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír
25 dkg tészta
a tálaláshoz:
reszelt parmezán
aprított petrezselyemzöld
A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a paprikával, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a megtisztított, lereszelt sárgarépát, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal. Oregánóval, bazsalikommal ízesítjük, és fedő alatt kb. 1 órát kis lángon főzzük. Közben felforralunk 2,5 l vizet, sózzuk, beleszórjuk a tésztát, újra felforraljuk az egészet, lefedjük, elzárjuk alatta a gázt, és kb. 10 percig így hagyjuk.
A szószhoz keverjük az aprított fokhagymát. Megszórjuk sajttal és petrezselyemzölddel.
Spagettit vagy metélt tésztát tálalunk hozzá
A száraz hozzávalókat kávédarálóban megőröljük (szerintem enélkül is jó lenne, de így tutira hatásosabb), és mindent beleteszünk Ellába, 12 percre. Szűrjük, isszuk...smile hangulat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron (nagy lángon) elkezdjük pirítani a szalonnát (bőrkét) és az apróbbra darabolt csontokat. Addig pirítjuk sűrűn kevergetve a csontokat, amíg mindenhol szép egyenletesen söté...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fokhagymát vágjuk egészen apróra. A vajat közepes lángon olvasszuk fel egy lábasban, majd tegyük bele a fokhagymát és pirítsuk pár percig. Alacsony lángon főzzük további néhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészített zöldségeket, az almát, a kókusztejet és a fűszereket egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy láng...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű