2 kg paradicsom
1 db pritaminpaprika (vagy kápia)
2 db vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
1 dl ecet (vörösborecet)
0,5 dl almaecet
200-220 g barnacukor
2 ek. mustár
1 tk. őrölt szegfűbors
1/2 tk. őrölt szegfűszeg
1/2 tk. fahéj
1 tk. só
1 tk. őrölt bors
A hagymát finomra vágtam és kevés olajon megpároltam. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, átkevertem, majd ment az edénybe a darabokra vágott paradicsom, paprika, cukor, ecet, só, mustár és a fűszerek. Kb. egy órán át főztem lassú tűzön. Ezután botmixerrel pürésítettem, majd sűrű szövésű szűrőn átpasszíroztam. Visszatettem a tűzre és megint csak lassú tűzön, gyakran kevergetve sűrűre főztem. Közben kóstolgattam, előbb egy kevés ecet, később egy kevés cukor kellett még bele.
A főzési idő eléggé függ a paradicsom levesességétől, én jó sokáig hagytam.
Kimosott üvegekbe töltöttem, lekötöttem, majd pár percre fejre állítottam őket. Addig megágyaztam nekik a hűtőtáskába, majd gondosan betakargatva hagytam a száraz dunsztban kihűlni.
A zsírt felolvasztjuk és 1 ek. lisztet belekeverünk, így kapunk egy rántást. A tűzhelyről levéve beletesszük a pirospaprikát és a sűrített paradicsomot, majd jól kikeverjük. Egye...
Elkészítési idő:A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizá...
Elkészítési idő: 1óraA spárgát feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük. Jobb ha a fás végét még ezelőtt levágjuk, ez kb a spárga alsó harmada. Ezután megpirítjuk a kókuszolajon a kesudióval és snidlinggel....
Elkészítési idő: