1 doboz hámozott paradicsom konzerv vagy
1 kis üveg sűrített paradicsom+1 dl házi paradicsomlé
2 tk. szárított oregánó
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
só, bors
A hozzávalókat összekeverem, a fokhagymát összezúzom, és berakom egy kicsit a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A padlizsánt megsütjük és meghámozzuk. A hagymát megtisztítjuk és dinsztelni kezdjük az olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott paprikákat is. Az olaj elsőre soknak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a túró kivételével, robotgép segítségével turmixold össze. Ha nem elég krémes, adj hozzá kevés olívaolajat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat felvágjuk 3-4 darabra, és 30 percre hideg, enyhén sós vízbe áztatjuk. Ezt követően kinyomkodjuk és sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. (Meghámozni nem szükség...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb lábosban 1ek.olajon üvegesre pároljuk az apritott hagymát,paprikát.Beletesszük az 1ek cukrot és karamellizáljuk. Hozzásszük a darabolt paradicsomot,fokhagymát és a para...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű