1 doboz hámozott paradicsom konzerv vagy
1 kis üveg sűrített paradicsom+1 dl házi paradicsomlé
2 tk. szárított oregánó
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
só, bors
A hozzávalókat összekeverem, a fokhagymát összezúzom, és berakom egy kicsit a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Vízgőzhöz előkészítünk egy lábast, vizet engedünk bele, és egy tálat teszünk fölé. Rögtön, még hidegen beletesszük a tojássárgákat a hideg víz fölött, hozzáöntjük az összes vizet,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA friss paradicsomot, a hagymákat, a jalapenot és a fűszereket aprítógépben vagy turmixban dolgozd össze. Öntsd az elkészült mixhez a konzervparadicsomot és a zöld chilit. Keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett apránként h...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű