1 csésze kesudió
fél csésze napraforgó mag
fél citrom leve
1 kiskanál méz
1 kiskanál őrölt mustármag
pici frissen őrölt bors
só
A hozzávalókat a turmixgépben simára keverjük annyi vízzel, hogy majonéz sűrűségű legyen. Nagyon finom!
Mustármag nélkül sima majonéz, mustármag helyett friss reszelt tormát vagy fokhagymát is lehet beletenni. Kisérletezz bátran!
http://gittarawfood.blogspot.hu/2008/11/termszetes-letmdnak-megfelel-tpllkozs.html
1. A joghurtot sóval, borssal, mentával elkeverjük, majd belereszeljük a fokhagymát és az uborkát, aminek kivágtuk a vizes részét a közepén. 2. Összekeverjük, és betesszük a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott kaprot vízben megfőzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ecettel savanyítjuk, és újra felforraljuk. Tükörtojásra vagy töltött tökre nagyon finom.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA meggyet kimagoztam, megszórtam a cukorral, a szegfűszeggel és a sóval. Kisebb lángra téve megvártam, míg kevés levet nem engedett, majd lefedtem és néhány percig főztem. Közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A paprikákat (kb. 8 db) 200 C-on 20 -25 percig süssük, majd takarjuk le alufóliával, és ha langyos, húzzuk le a bőrét, vágjuk apró kockákra. Elkészítés: A hagymát vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű