2 kg pari /lehetőleg, friss és kertből
6 gerezd foki
2 fej hagyma
olaj a hagyma dinszteléshez
1,5 dl alma ecet
fél kk őrölt fahéj
fél kk őrölt szegfűszeg
fél kk őrölt fekete bors
1 kk só
1 ek mustár
15 dkg cukor / vagy folyékony cukor cukorbetegeknek/
5 dkg barna cukor /ezt most kihagytam / pótoltam sima cukorral.
A hagymát olajon /tehetsz bele oliva olajat is,ha van/
megdinsztelni aztán bele a fokit is..és a fűszereket meg a paradicsomot,amit lehéjazva összedaraboltál.
Ezt 45 percig főzni aztán turmixgéppel összepasszírozni.Leszűrni a magokat és megint feltenni főni egy órát ,hogy krém sűrűségű legyen.
Száraz meleg üvegekbe tölteni és száraz dunsztba tenni 2 napig.
Nagyon finom és ízletes . El áll sokáig , bár hamar elfogy. Nagyon jó, ha a saját kertedből szeded a paradicsomot hozzá.
Állítólag ez a jó paradicsom hozzá, viszont szerintem az a lényeg,hogy házi paradicsom legyen.A végét keresztbe bevágni és forró vízbe tenni aztán hidegbe és a héját szépen le lehet húzni.
Ledarálni, összekeverni, üvegekbe s kész
Elkészítési idő:A paprikákat (magjával együtt) és a fokhagymát apróra vágjuk. A 180 ml vizet az almaesettel a sóval és a cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és fokhagymát....
Elkészítési idő:A borsot a vaj felén röviden megforgatjuk. A kökényes gint egy másik lábosban felmelegítjük, meggyújtjuk, mikor a láng elaludt, a borsra öntjük. Hozzáadjuk a gines kökényt, a kökén...
Elkészítési idő: