2 kg pari /lehetőleg, friss és kertből
6 gerezd foki
2 fej hagyma
olaj a hagyma dinszteléshez
1,5 dl alma ecet
fél kk őrölt fahéj
fél kk őrölt szegfűszeg
fél kk őrölt fekete bors
1 kk só
1 ek mustár
15 dkg cukor / vagy folyékony cukor cukorbetegeknek/
5 dkg barna cukor /ezt most kihagytam / pótoltam sima cukorral.
A hagymát olajon /tehetsz bele oliva olajat is,ha van/
megdinsztelni aztán bele a fokit is..és a fűszereket meg a paradicsomot,amit lehéjazva összedaraboltál.
Ezt 45 percig főzni aztán turmixgéppel összepasszírozni.Leszűrni a magokat és megint feltenni főni egy órát ,hogy krém sűrűségű legyen.
Száraz meleg üvegekbe tölteni és száraz dunsztba tenni 2 napig.
Nagyon finom és ízletes . El áll sokáig , bár hamar elfogy. Nagyon jó, ha a saját kertedből szeded a paradicsomot hozzá.
Állítólag ez a jó paradicsom hozzá, viszont szerintem az a lényeg,hogy házi paradicsom legyen.A végét keresztbe bevágni és forró vízbe tenni aztán hidegbe és a héját szépen le lehet húzni.
Egy késes keverőben alaposan összekeverem az alapanyagokat és egy jól zárható üvegben tárolom. Felhasználáskor 2-3 teáskanálnyi csokiport elkeverek egy bögre forralt tejben. Ha...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. 2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. 3. Ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk és nagyon vékonyan felszeleteljük. Egy vastag falú, nagyobb serpenyőbe tesszük a cukrot és a balzsamecetet, alágyújtunk, és megvárjuk, míg a cu...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomokat félbevágjuk, majd egy edénybe tesszük, és kevés só hozzáadásával közepes lángon melegíteni kezdjük. Amikor már levet eresztett, akkor borsozzuk, hozzáadjuk a zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű