fél teáskanál szegfűszeg
1 db citrom
6-7 dl víz
3-4 evőkanál liszt
0,5 kg kg meggy
4 evőkanál kr.cukor
2-3 evőkanál tejföl
2 db nagyobb alma
1 teáskanál egész fahéj
A vízben a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével, szirupot főzünk. Ezután beletesszük a gyümölcsöket és azzal is forraljuk egy kicsi. A lisztből csomómentes habarást készítünk, és behabarjuk a mártást. Jól kiforraljuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, a tejfölt kiegyenlítjük, Folytonos keverés mellett a tejfölhöz adunk a meleg mártásból, így a tejföl hőfoka kiegyenlítődik ,és a meleg mártás nem kapja össze a tejfölt ha hozzá öntjük. Tejföllel már nem forraljuk!
Sült hús mellé rizzsel együtt tálaljuk.
Ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A gombát, hagymát megpucolom és apróra vágom. 2. A hagymát az olajon megdinsztelem, beleteszem a gombát, és puhára főzöm kicsi vízzel, ezután beleteszem a tejföllel elsodort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát pucoljuk meg, vágjuk egészen finomra, a fokhagymát zúzzuk össze fokhagymanyomóval. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a salottahagymát, majd 3-4 perc után a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimagozott gyümölcsöket megszórjuk a cukorral, a csipet sóval. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget. Néhány perc alatt épp csak roppanósra főzzük. A pudingport a te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű