25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1,5 dl tej
majoranna
fehér bors
ételízesítő
A gombát ledaráljuk, vagy felaprítjuk.
Az apróra vágott hagymát 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és zsírjára sütjük.. Meghintjük a liszttel, összekeverjük, felengedjük a tejjel. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, a tűzől levéve fűszerezzük. a 10 dkg vajjal még melegen összekeverjük, lehűtjük.
A tojást a liszttel, a kakaóval, a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. A tejet felfőzzük a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a kakaós keveréket. Állandó keverés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat kimagozzuk, felvágjuk, és annyi vízzel feltesszük főni, hogy ellepje. Beletesszük a szegfűszeget, a citrom héját és levét, valamint a kristálycukrot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tahinit turmixoljuk össze az olajjal, a citromlével, a fokhagymával és a sóval. Végül öntsük fel 1 dl forró (!) vízzel. Tálalásra díszítsük pirospaprikával.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű