25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1,5 dl tej
majoranna
fehér bors
ételízesítő
A gombát ledaráljuk, vagy felaprítjuk.
Az apróra vágott hagymát 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és zsírjára sütjük.. Meghintjük a liszttel, összekeverjük, felengedjük a tejjel. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, a tűzől levéve fűszerezzük. a 10 dkg vajjal még melegen összekeverjük, lehűtjük.
1. A paradicsomok tetejét keresztalakban bevágom, majd pár pillanat forró lobogó vízbe merítés után, könnyedén leszedem a héját. A száránál lévő zöld részt kivágom és felkockázva e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szárított paradicsomot apróra vágjuk, ha konzerv, előtte lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. 2. Ha friss paradicsomból készítjük, kikaparjuk a belsejét, lesózzuk, és pár pe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánt kis kockákra vágtam és bő olívaolajon kevergetve megpirítottam (szinte teljesen készre). Aztán hozzáadtam a kockákra vágott hagymát, paprikát és a fokhagymát, majd néh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. 2. Pirítsd a hagymát és a fokhagymát kb. 5 percig. 3. Keverd hozzá a bort, a cukrot, a bazsalikomot, a pirospaprik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű