menu

Családireceptkönyv.hu

Gombakrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1,5 dl tej
majoranna
fehér bors
ételízesítő

Elkészítés:


A gombát ledaráljuk, vagy felaprítjuk.
Az apróra vágott hagymát 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és zsírjára sütjük.. Meghintjük a liszttel, összekeverjük, felengedjük a tejjel. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, a tűzől levéve fűszerezzük. a 10 dkg vajjal még melegen összekeverjük, lehűtjük.

Gombakrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csokikrém
Csokikrém

A tojást a liszttel, a kakaóval, a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. A tejet felfőzzük a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a kakaós keveréket. Állandó keverés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almamártás
Almamártás

Az almákat kimagozzuk, felvágjuk, és annyi vízzel feltesszük főni, hogy ellepje. Beletesszük a szegfűszeget, a citrom héját és levét, valamint a kristálycukrot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Tahini öntet
Tahini öntet

A tahinit turmixoljuk össze az olajjal, a citromlével, a fokhagymával és a sóval. Végül öntsük fel 1 dl forró (!) vízzel. Tálalásra díszítsük pirospaprikával.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Rukkola pesto
Rukkola pesto

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk