2 érett avokádó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só,bors
majonéz (legjobb a házi)
kis mustár
Az avokádót kettévágjuk, a magot kiszedjük.
A belsejét kikaparjuk egy tálba, a hagymákat megtisztítjuk és finomra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel pürésítjük, majonézzel és kis mustárral ízlés szerint összekeverjük. A héjába visszatéve tálaljuk, piros paprikával meghintve díszítjük.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, lábosba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, hozzáadjuk a sót, majd 1 dl víz hozzáadásával puhára főzzük (kb. 10 perc). A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízzel leöblítve kihűtjük, majd megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. Az olajbogyót feldaraboljuk. A majonézt a mus...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg szilva (Sajnos nincs idénye, de jobb híján fagyasztott szilvával helyettesíthetjük. Befőttel ne próbálkozzunk, a befőtt nem is tartozik a gyümölcs kategóriába, elveszti sava...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tőkehalmájat a saját olajával és 1 tojássárgájával dolgozd össze botmixer segítségével majonézszerű mártássá
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű