2 érett avokádó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só,bors
majonéz (legjobb a házi)
kis mustár
Az avokádót kettévágjuk, a magot kiszedjük.
A belsejét kikaparjuk egy tálba, a hagymákat megtisztítjuk és finomra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel pürésítjük, majonézzel és kis mustárral ízlés szerint összekeverjük. A héjába visszatéve tálaljuk, piros paprikával meghintve díszítjük.
A birsalmákat megmossuk, meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, majd egy lábasban feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzöldséget tisztítsd, hagymát kozkázd, paradicsomot pucold meg.A bacont kockázd fel (vagy vegyél kockázott bacont :))A paradicsomokat pépesítsd. Mélyebb serpenyőbe tedd az olajat,...
Elkészítési idő: 3-3,5 Nehézség: KözepesMajonézalap: A sárgáját, citromlevet, sót habverővel elkeverjük. Olajat állandó kevergetés mellett cseppenként adagoljuk. Majonézmártás: A majonézalaphoz hozzáadjuk az 1 dl te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon megdinszteljük az apróra vágott kaprot, majd hozzáadva a lisztet kicsit megpirítjuk, ezután tejjel felengedjük, míg megfelelő mártás sűrűségű nem lesz. Sóval, cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű