Családireceptkönyv.hu

Karamell krém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg (barna) cukor
12 evőkanál (180 g) sótlan vaj apró darabokra vágva (sima sütő margarin nem jó!)
4 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín) 33 %-os

Elkészítés:


Tegyük a cukrot egy széles serpenyőben közepes lángra. A cukor kezdetben lehet, hogy nagyon darabos lesz mire elkezd olvadni.

Ha úgy tűnik, hogy sok időt vesz igénybe a cukor olvadása akkor vigyázzunk, hogy ne égjen le, vegyük lejjebb a lángot.

Miután a cukor elolvad, nagyon óvatosan adjuk hozzá a vajat (a serpenyőben előfordulhat buborék keletkezés és habzás) és vegyük lejjebb lángot.

Keverjük el a vajat a felolvasztott cukorban teljesen, majd óvatosan öntsük hozzá a tejszínt és kis lángon főzzük sűrűre, krém állagúra.

Még melegen szűrjük át, majd öntsük kisebb üvegekbe.

Tipp:

Hűtőszekrényben kb 10-12 napig eláll. Használt előtt mikróban a kívánt állagra fel lehet újra melegíteni. Desszertekre, fagylaltra öntetként nagyon finom.
Ez krém nem alkalmas főzött karamell krém készítésére és torta bevonására.

Karamell krém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Félperces majonéz
Félperces majonéz

A hozzávalókat magas falú edénybe tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk. Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a hozzávalók. Eleinte ne is mozgassu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsomos padlizsános mártogatós (Sóbors)
Paradicsomos padlizsános mártogatós (Sóbors)

A padlizsánt hámozzuk meg, vágjuk 2 centis kockákra. A paradicsomot forrázzuk le, húzzuk le a héját, szintén vágjuk kockákra. A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A zöldfűszere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Sárgarépa szósz
Sárgarépa szósz

A sárgarépát lereszeljük. Kb. 0,5 dl vízzel elkezdjük párolni. Mikor elkezd üvegesedni, megszórjuk a kristálycukorral és tovább pároljuk még pár percig. Mikor már elég üveges, megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Aszalt szilvás szósz
Aszalt szilvás szósz

Az aszalt szilvát a vajon picit megfuttatjuk, majd a többi összetevővel sűrítjük. Ízlés szerint főzőtejszínnel, tejjel hígítjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk