Családireceptkönyv.hu

Besamel mártás


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


120g vaj
700ml tej
80g finomliszt
20g só

Elkészítés:


A vajból és a lisztből viágos rántást készítünk,fehér habzásig hevítjük.
Sózzuk,majd a tüzhelyről levéve forró tejjel felengedjük,habverővel gyorsan simára keverjük.Visszatesszük a tűzhelyre és folyamatos keverés mellett alaposan kiforraljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombaszósz sültekhez
Gombaszósz sültekhez

A durvára vágott vöröshagymát az olajban feltesszük dinsztelődni, közben a megtisztított és apróra vágott gombát és a feldarabolt fokhagymát is mellérakjuk, fűszerezzük, és kb. 1 d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tormamártás
Tormamártás

A vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piroljon meg!) Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Sajt szósz
Sajt szósz

1. Melt the butter in a saucepan over medium heat. Sprinkle the flour over the top, stirring constantly until a thick paste forms, 1 to 2 minutes. 2. Slowly add the milk to the fl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar vadasmártás
vadasmártás

A zöldségeket pucold meg alaposan, majd vágd mindegyiket nagyjából egységes méretű darabokra. A hagymát kockázd apróra, majd egy leveseslábasban melegíts vékony réteg olajat, és di...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk