- 3 öklömnyi vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- szegfűszeg
- fahéj
- cukor
- 1 ek só
- sűríteni: paprika
- szalicil vagy Na-benzoát
A 3 vöröshagymát és a 6 gerezd fokhagymát nyersen összeturmixoljuk.
A paprikát (sűrítéshez) megfőzzük, összeturmixoljuk.
A paradicsomléhez melegítés közben hozzáadjuk a fűszereket, a turmixolt vörös-és fokhagymát.
Ha híg, akkor a lében főtt paprikát is beleturmixoljuk.
Felforraljuk, majd amikor csökken a habja, akkor üvegekbe rakjuk ---> bele a szalicil ---> szárazdunszt!
A fokhagymát vágjuk egészen apróra. A vajat közepes lángon olvasszuk fel egy lábasban, majd tegyük bele a fokhagymát és pirítsuk pár percig. Alacsony lángon főzzük további néhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott kaprot vízben megfőzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ecettel savanyítjuk, és újra felforraljuk. Tükörtojásra vagy töltött tökre nagyon finom.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűDupla tüllanyagon vagy géz segítségével lecsöpögteted, ez kb. 24 óra, összekevered, kb. 2 órát hagyod állni. Mikor az állaga kellemesen kenhető krém, akkor fogyasztható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A paprikákat (kb. 8 db) 200 C-on 20 -25 percig süssük, majd takarjuk le alufóliával, és ha langyos, húzzuk le a bőrét, vágjuk apró kockákra. Elkészítés: A hagymát vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű