menu

Családireceptkönyv.hu

Ketchup.1


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 3 öklömnyi vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- szegfűszeg
- fahéj
- cukor
- 1 ek só
- sűríteni: paprika
- szalicil vagy Na-benzoát

Elkészítés:


A 3 vöröshagymát és a 6 gerezd fokhagymát nyersen összeturmixoljuk.
A paprikát (sűrítéshez) megfőzzük, összeturmixoljuk.

A paradicsomléhez melegítés közben hozzáadjuk a fűszereket, a turmixolt vörös-és fokhagymát.
Ha híg, akkor a lében főtt paprikát is beleturmixoljuk.
Felforraljuk, majd amikor csökken a habja, akkor üvegekbe rakjuk ---> bele a szalicil ---> szárazdunszt!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Muzsdéj (fokhagymás szósz)
Muzsdéj (fokhagymás szósz)

Alaprecept 2 fej fokhagymát meghámozunk, a gerezdeket kés fokával megroppantjuk, majd mozsárba tesszük, egy nagy csipet sót adunk hozzá, és krémesre dolgozzuk, majd 4 evőkanálnyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombamártás (tejszínes)
Gombamártás (tejszínes)

A hagymát az olajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal, tárkonnyal, majd meghintjük az átszitált liszttel. Lassan felöntjük a csirkelével, és hozzáöntjük a vörösbort, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Rukkola pesto
Rukkola pesto

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Besamel – fehér mártás
Besamel – fehér mártás

1-Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz. 2-Öntsd föl a tejjel és keverd el csomómentesen. És mo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk