- 3 öklömnyi vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- szegfűszeg
- fahéj
- cukor
- 1 ek só
- sűríteni: paprika
- szalicil vagy Na-benzoát
A 3 vöröshagymát és a 6 gerezd fokhagymát nyersen összeturmixoljuk.
A paprikát (sűrítéshez) megfőzzük, összeturmixoljuk.
A paradicsomléhez melegítés közben hozzáadjuk a fűszereket, a turmixolt vörös-és fokhagymát.
Ha híg, akkor a lében főtt paprikát is beleturmixoljuk.
Felforraljuk, majd amikor csökken a habja, akkor üvegekbe rakjuk ---> bele a szalicil ---> szárazdunszt!
A vöröshagymák héját vedd le, két vágással negyedeld be őket, de ne vágd át teljesen! Önts a résbe 1-1 ek. olívaolajat és balzsamecetet. A balzsamos hagymafejeket és az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezd el a tojások sárgáját keverni a mustárral – a legjobb gépi habverővel; Lényeges, hogy az olajat cseppenként öntsd a sárgájához, és csak utólag fűszerezd, mert csak így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA napraforgóról leöntjük az áztatóvizet és aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot. Összeturmixoljuk, kevés víz hozzáadásával, és addig adagoljuk a vizet, míg kellő sűr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pörköltet (a szaftjával együtt) daráld le. 2. Add hozzá a többit. 3. A masszát keverd habosra, majd hűvös helyen pihentesd egy fél órát, hogy összeérjenek az ízek.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű