- 3 öklömnyi vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- szegfűszeg
- fahéj
- cukor
- 1 ek só
- sűríteni: paprika
- szalicil vagy Na-benzoát
A 3 vöröshagymát és a 6 gerezd fokhagymát nyersen összeturmixoljuk.
A paprikát (sűrítéshez) megfőzzük, összeturmixoljuk.
A paradicsomléhez melegítés közben hozzáadjuk a fűszereket, a turmixolt vörös-és fokhagymát.
Ha híg, akkor a lében főtt paprikát is beleturmixoljuk.
Felforraljuk, majd amikor csökken a habja, akkor üvegekbe rakjuk ---> bele a szalicil ---> szárazdunszt!
Alaprecept 2 fej fokhagymát meghámozunk, a gerezdeket kés fokával megroppantjuk, majd mozsárba tesszük, egy nagy csipet sót adunk hozzá, és krémesre dolgozzuk, majd 4 evőkanálnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát az olajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal, tárkonnyal, majd meghintjük az átszitált liszttel. Lassan felöntjük a csirkelével, és hozzáöntjük a vörösbort, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1-Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz. 2-Öntsd föl a tejjel és keverd el csomómentesen. És mo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes