Családireceptkönyv.hu

Majonéz


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db tojássárgája
1 csipet só
1 púpozott evőkanál mustár
250 ml étolaj
1 teáskanál citromlé
kevés cukor

Elkészítés:


A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot és a mustárt. ékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. Ha felvette az olajat, ízlés szerint kevés citromlével ízesítsük. Ha elkevertük, kész a majonéz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas vaníliás öntet
Fahéjas vaníliás öntet

A pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel. A maradék tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint fahéjat, majd néha megkeverve, melegítsük forr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almaszósz
Almaszósz

Hámozd meg, magozd ki, vágd négybe és mosd meg az almákat. (Legjobb a főzésre alkalmas fajta, pl. jonatán, jonagold, golden.) Tedd egy lábasba a vízzel együtt, és főzd kb. 20 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutella
Nutella

nutella recije pedig 15dkg vajat és 15dgk tejcsokit gőz fölött felolvasztól és teszel hozzá 1.5 dl sűrített tejet és 10dkg cukrot.Ha már volt kész s.tejed akkor melegítsd meg.Én m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Bolognai szósz
Bolognai szósz

zöldséget tisztítsd, hagymát kozkázd, paradicsomot pucold meg.A bacont kockázd fel (vagy vegyél kockázott bacont :))A paradicsomokat pépesítsd. Mélyebb serpenyőbe tedd az olajat,...

Elkészítési idő: 3-3,5
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk