menu

Családireceptkönyv.hu

Májpástétom


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemáj
20 dkg vaj
10 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
2 dl tej
2 fej vöröshagyma
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál mustár
só, esetleg bors

Elkészítés:


A májat áztasd be a tejbe pár órára. Ha eleget ázott, pirítsd meg olajon, ha elkészült, tedd félre hűlni. Ezután kockázd fel a hagymát, és törd össze a fokhagymát, majd olajon pirítsd őket barnára. Mielőtt levennéd a tűzről, adj hozzá fél deci vizet, illetve add hozzá a mustárt és a majoránnát.A májat törd össze egy kicsit a könnyebb turmixolás érdekében, add hozzá a hagymás-mustáros öntetet, sózd meg kedved szerint, ha a borsot szereted, azt is adhatsz hozzá. A vajat olvaszd meg, majd add hozzá az egészhez. Ezután öntsd bele a turmixgépbe, és törd össze minél homogénebb masszává. Ha kész, szedd ki tálkákba, vagy már kenheted is egy finom pirítósra.

Májpástétom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Salsa szósz
Salsa szósz

A friss paradicsomot, a hagymákat, a jalapenot és a fűszereket aprítógépben vagy turmixban dolgozd össze. Öntsd az elkészült mixhez a konzervparadicsomot és a zöld chilit. Keverd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Cukkinis-paradicsomos tészta
Cukkinis-paradicsomos tészta

A tejföl t összekeverjük a lereszelt fokhagymával, a sóval és a tárkonnyal és bazsalikommal. A cukkinit és a paradicsomot felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a vaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Mozis nachos és salsa
Mozis nachos és salsa

A nachos harmadát egy hőálló tálba öntjük, rászórjuk a sajt, a jalapeno és a chili harmadát. Ugyanezt megcsináljuk még két rétegben egymásra pakolva. Az egészet bevágjuk a 180 foko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyszósz
Meggyszósz

A meggyet kimagoztam, megszórtam a cukorral, a szegfűszeggel és a sóval. Kisebb lángra téve megvártam, míg kevés levet nem engedett, majd lefedtem és néhány percig főztem. Közben a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk