50 dkg csirkemáj
20 dkg vaj
10 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
2 dl tej
2 fej vöröshagyma
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál mustár
só, esetleg bors
A májat áztasd be a tejbe pár órára. Ha eleget ázott, pirítsd meg olajon, ha elkészült, tedd félre hűlni. Ezután kockázd fel a hagymát, és törd össze a fokhagymát, majd olajon pirítsd őket barnára. Mielőtt levennéd a tűzről, adj hozzá fél deci vizet, illetve add hozzá a mustárt és a majoránnát.A májat törd össze egy kicsit a könnyebb turmixolás érdekében, add hozzá a hagymás-mustáros öntetet, sózd meg kedved szerint, ha a borsot szereted, azt is adhatsz hozzá. A vajat olvaszd meg, majd add hozzá az egészhez. Ezután öntsd bele a turmixgépbe, és törd össze minél homogénebb masszává. Ha kész, szedd ki tálkákba, vagy már kenheted is egy finom pirítósra.
Keverjünk össze fél dl borecetet 1 evőkanál Dijoni mustárral, sóval és őrölt borssal. Vékony sugárban öntsünk hozzá 1 dl olívaolajat, miközben egy habverővel folyamatosan keverges...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kesudiót kávédarálóban porrá őrlöm, majd az összetevőket alaposan összekutyulom – ha túl sűrű volna, még egy kis kókuszkrémmel hígítom. Aki szereti a mustárt, meglepheti magát eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát zúzzuk össze vagy reszeljük le, majd keverjük össze az összes többi alapanyaggal. Kóstoljuk meg a mártást, ízlés szerint tehetünk még bele chilit, ecetet, sót, borsot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kaprot egy kis vízben puhára főzzük, majd a vizet leöntjük róla s a kaprot világos rántásba keverjük. Azután húslevessel vagy vízzel feleresztjük, sóval meg cukorral ízesítve fel...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű