3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
só
A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és egy picit megpirítjuk. Sózzuk, majd felöntjük tejjel. Állandó keverés mellet addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Sokáig kell keverni.
Nagyon sok étel és mártás alapanyaga.
Egy tapadásmentes serpenyőben a fokhagymát 1 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot, elkeverjük benne a fűszernövényeket és a nyírfacukrot. Sűrű keverget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzunk, majd kockákra vágjuk, és cukros vízben felfőzzük (ehhez kell az 1 kanál cukor). Teszünk bele szegfűszeget és egy egész fahéjat. Majd 3-4 teásk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtokat kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tejet elkezdjük forralni. Egy másik edénybe tesszük a vajat és elkezdjük hevíteni. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű