menu

Családireceptkönyv.hu

Besamel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej

Elkészítés:


A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és egy picit megpirítjuk. Sózzuk, majd felöntjük tejjel. Állandó keverés mellet addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Sokáig kell keverni.

Nagyon sok étel és mártás alapanyaga.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Cukormentes ketchup
Cukormentes ketchup

Egy tapadásmentes serpenyőben a fokhagymát 1 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot, elkeverjük benne a fűszernövényeket és a nyírfacukrot. Sűrű keverget...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pomazanka
Pomazanka

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Almaszósz
Almaszósz

Az almákat meghámozzunk, majd kockákra vágjuk, és cukros vízben felfőzzük (ehhez kell az 1 kanál cukor). Teszünk bele szegfűszeget és egy egész fahéjat. Majd 3-4 teásk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtszósz
Sajtszósz

A sajtokat kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tejet elkezdjük forralni. Egy másik edénybe tesszük a vajat és elkezdjük hevíteni. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk