menu

Családireceptkönyv.hu

Besamel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej

Elkészítés:


A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és egy picit megpirítjuk. Sózzuk, majd felöntjük tejjel. Állandó keverés mellet addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Sokáig kell keverni.

Nagyon sok étel és mártás alapanyaga.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Indiai mártás
Indiai mártás

A mártáshoz simára keverjük a sűrű tejfölt a fűszerekkel. A fűszereket bőkezűen adagoljuk, hogy markáns ízt adjanak. A csípősből ízlés szerint keverünk bele. Tálalásig a hűtőbe tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Alapszósz indiai kormához,curryhez
Alapszósz indiai kormához,curryhez

A fűszerkeverékhez a mozsárba szórok 1-1 evőkanál koriandermagot, egész római köményt, durva tengeri sót, egész borsot majd porrá zúzom. Hozzáadok egy kanál őrölt csilit, kurkumát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Bolognai szósz
Bolognai szósz

Hagyma - hús - fokhagyma, só, fűszerek - paradicsomszósz - 10-15 perc

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Sajtszósz
Sajtszósz

Egy lábasba tesszük a fentieket és habverővel addig kevergetjük,mig teljesen sima nem lesz. Már használhatjuk is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk