Családireceptkönyv.hu

Besamel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej

Elkészítés:


A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és egy picit megpirítjuk. Sózzuk, majd felöntjük tejjel. Állandó keverés mellet addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Sokáig kell keverni.

Nagyon sok étel és mártás alapanyaga.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Fokhagymás-paradicsomos tésztaszósz
Fokhagymás-paradicsomos tésztaszósz

Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. A fokhagymát vágjuk ketté keresztben, és tegyük egy alufóliával kibélelt, olajozott tepsibe, a paprikákat tegyük mellé A maradék olajjal ecsetel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Füstölt makréla mártogatós
Füstölt makréla mártogatós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Besamel – fehér mártás
Besamel – fehér mártás

Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz. Pirítsd meg a lisztet Öntsd föl a tejjel és keverd el csom...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar paradicsomszósz helyett
paradicsomszósz helyett

Szinte olyan mint az igazi: " paradicsomos " húsgombóc csak nomatoval. Nomato : 1 rész répa, 1 rész cékla , fél rész édesburgonya , fél rész sütőtök. A zöldségeket összevágo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk