3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
só
A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és egy picit megpirítjuk. Sózzuk, majd felöntjük tejjel. Állandó keverés mellet addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Sokáig kell keverni.
Nagyon sok étel és mártás alapanyaga.
Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. A fokhagymát vágjuk ketté keresztben, és tegyük egy alufóliával kibélelt, olajozott tepsibe, a paprikákat tegyük mellé A maradék olajjal ecsetel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz. Pirítsd meg a lisztet Öntsd föl a tejjel és keverd el csom...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesSzinte olyan mint az igazi: " paradicsomos " húsgombóc csak nomatoval. Nomato : 1 rész répa, 1 rész cékla , fél rész édesburgonya , fél rész sütőtök. A zöldségeket összevágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű