Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ketchup


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5-6 kg paradicsom
• 1,5 dl 10%-os ecet
• 12 evőkanál cukor
• 3 evőkanál só
• 1 evőkanál őrölt bors
• ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
• ½ teáskanál őrölt fahéj
• 1 evőkanál mustármag

Elkészítés:


Egy 5 l-es lábost tele teszünk hámozott,
összevágott paradicsommal, majd fedő
nélkül, forrástól számítva legalább 1/2
órán át főzzük. Ezt követően fűszerezzük,
majd tovább főzzük, hogy elérjük a kívánt
sűrűséget. Forrón üvegekbe töltjük, és
azonnal, 24 órára száraz dunsztba tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Birsalma szósz
Birsalma szósz

Meghámozzuk, felaprítjuk a birsalmákat, majd fél liter vízben a sóval, cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal és a szerecsendióval puhára főzzük. A tejből és lisztből habarást készítün...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mártás húshoz (sülthús szaftból)
Mártás húshoz (sülthús szaftból)

A tűzhelyen alacsony lángon kezdd el melegíteni a tepsit, benne a megmaradt húslével. Tedd bele a lisztet, keverd el, és 1-2 percig hagyd, hogy piruljon. Öntsd fel az 1,2 dl fehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Kókuszjoghurt
Kókuszjoghurt

Öntsük a kókusztejet egy lábasba. Hevítsük fel 82 fokra, majd hűtsük le 43 fokra. Ha sűríteni szeretnénk (nem szükséges, ha elég zsíros a tejünk), melegítsük fel a vizet, és keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Egyszerű sajtmártás
Egyszerű sajtmártás

A tejet felmelegítjük. Megsózzuk, megborsozzuk, majdhozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot. Alacsony lángon sűrű keverés mellett szósszá főzzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk