5-6 kg paradicsom
• 1,5 dl 10%-os ecet
• 12 evőkanál cukor
• 3 evőkanál só
• 1 evőkanál őrölt bors
• ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
• ½ teáskanál őrölt fahéj
• 1 evőkanál mustármag
Egy 5 l-es lábost tele teszünk hámozott,
összevágott paradicsommal, majd fedő
nélkül, forrástól számítva legalább 1/2
órán át főzzük. Ezt követően fűszerezzük,
majd tovább főzzük, hogy elérjük a kívánt
sűrűséget. Forrón üvegekbe töltjük, és
azonnal, 24 órára száraz dunsztba tesszük.
A tökéletes házi majonéz készítése ott kezdődik, hogy minden hozzávalót lehűtünk. Enélkül is sikerül ugyan, és persze kicsit furán néz ki, amikor az üveg olajat bedobom a hűtőbe,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük a kókusztejet egy lábasba. Hevítsük fel 82 fokra, majd hűtsük le 43 fokra. Ha sűríteni szeretnénk (nem szükséges, ha elég zsíros a tejünk), melegítsük fel a vizet, és keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát nagyon apróra felkockázzuk vagy lereszeljük, és egy kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a felaprított gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk bazsalikommal. Ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEcet és cukor nélkül összefőzöm a hozzávalókat Mikor minden puha, mehet hozzá az ecet és a cukor. alaposan összefőzöm... botmixerrel összetöröm... ezután egy nagyméretű teaszűr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes