5-6 kg paradicsom
• 1,5 dl 10%-os ecet
• 12 evőkanál cukor
• 3 evőkanál só
• 1 evőkanál őrölt bors
• ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
• ½ teáskanál őrölt fahéj
• 1 evőkanál mustármag
Egy 5 l-es lábost tele teszünk hámozott,
összevágott paradicsommal, majd fedő
nélkül, forrástól számítva legalább 1/2
órán át főzzük. Ezt követően fűszerezzük,
majd tovább főzzük, hogy elérjük a kívánt
sűrűséget. Forrón üvegekbe töltjük, és
azonnal, 24 órára száraz dunsztba tesszük.
A gombát felszeleteljük, és egy extra forró serpenyőben kb. 5 perc alatt előpirítjuk az olajon. A sajtot lereszeljük, a sonkát tetszőlegesen felvágjuk. Enyhén lisztezett felületen...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz uborkát jól megmosom és kis lyukú reszelőn lereszelem, kinyomkodom és egy tálba teszem. Hozzáadom a lereszelt fokhagymát, megsózom, borsozom. Rácsavarom egy negyed citrom levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nachos harmadát egy hőálló tálba öntjük, rászórjuk a sajt, a jalapeno és a chili harmadát. Ugyanezt megcsináljuk még két rétegben egymásra pakolva. Az egészet bevágjuk a 180 foko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDupla tüllanyagon vagy géz segítségével lecsöpögteted, ez kb. 24 óra, összekevered, kb. 2 órát hagyod állni. Mikor az állaga kellemesen kenhető krém, akkor fogyasztható.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű