1 kg meggy (cseresznye)
10 dkg cukor
8 db szegfűszeg
1 db fahéjrúd
1 db citrom
375 g tejföl
2 dl főzőtejszín
12 evőkanál finomliszt (finom vagy 1 cs. vaníliás pudingpor)
1.5 dl vörösbor (elhagyható)
Kb. 0,5 l vízből és a fűszerekből, (fahéj, szegfűszeg, citromkarikák), cukorral és egy csipet sóval főzetet készítünk. Leszűrjük.
Közben a megmosott meggyet kimagozzuk, és feltesszük főni az átszűrt lében, amihez hozzáöntjük a vörösbort. Ha kell, kevés vizet teszünk hozzá, hogy ellepje a gyümölcsöt. Ez a fajta lédúsabb a sima meggynél, ezért számoljunk vele. Főzzük 5 percig, majd folyamatos kavarás közben besűrítjük a tejfölből és lisztből készült habarással.
Ismét felforraljuk, ha kell, utánaízesítjük, és belekeverjük a tejszínt.
költség: 600 Ft
A mustármagot megőrölni, felönteni az ecettel és lefedve 1 napra hűtőbe tenni. Másnap hozzá a fűszerek, 1-2 nap alatt összeérik, hűtőben kb. 1 hónapig áll el.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd úgy 2×2 mm-es kockára a szalonnát. Pirítsd ki, majd tedd rá a cukrot, engedd karamellizálódni. Erre tedd a finomra vágott lila hagymát, és párold 5 percig. Jöhet a finomra pré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliasodóhoz keverd ki a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, vagy kapard ki a vanília belsejét. Ha a cukor már elkeveredett, és kicsit habos, akkor adj hozzá kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverni
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: Könnyű