menu

Családireceptkönyv.hu

vadasmártás


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 nagyobb sárgarépa
2 fehérrépa
1 fej karalábé
1 kis fej zeller
2 közepes hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
1 csokor petrezselyem
3 evőkanálnyi cukor
1 evőkanálnyi liszt
2 evőkanálnyi mustár
1 citrom
só, frissen őrölt bors
5-10 szem egész bors

Elkészítés:


A zöldségeket pucold meg alaposan, majd vágd mindegyiket nagyjából egységes méretű darabokra. A hagymát kockázd apróra, majd egy leveseslábasban melegíts vékony réteg olajat, és dinszteld meg benne a hagymát. Amikor szép üveges, add hozzá a többi zöldséget, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

Fűszerezd egész borssal és sóval, majd fedd le, és főzd puhára a zöldségeket. Amikor mindenki megpuhult, szűrd le, és egy botmixerrel pépesítsd őket homogén masszává.

Ha túl sűrű lenne, egy kis lével öntsd fel. A cukrot karamellizáld, lassú tűzön, folyamatosan mozgatva a lábast - vagy inkább serpenyőt -, majd keverd a leturmixolt zöldségekhez.

vadasmártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kapros majonéz
Kapros majonéz

1 Egy edénybe beletöröm a tojásokat, hozzáadom a mustárt. 2 Hozzáadom a sót és borsot. 3 Belefacsarom a citromlevet. 4 Fokozatosan, vékony sugárban csurgatom bele az olajat,...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SPAGETTISZÓSZ *
SPAGETTISZÓSZ *

A paradicsomot, paprikát, feldarabolva felraktam főni, hozzáadtam az aprítógépben pépesre darált vöröshagymát és fokhagymát, majd az az olajat és a sót, (fehér) borsot (A recept s...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. 2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. 3. Ha...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TERIYAKI
TERIYAKI

A hozzávalókat keverd össze egy főzésre alkalmas edényben, majd forrald fel a keveréket. Néhányszor megkeverve főzd addig a szószt, amíg körülbelül felére fogy, és sűrűbbé válik....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk