1 üveg meggybefőtt vagy 1 kg magozott meggy
kb 1/3 bögre vagy Ízlés szerinti mennyiségű kristálycukor
1 csapott mokkáskanál fahéj
2 ek.liszt
2 dl tejföl
A meggybefőtt levét felteszem melegedni,majd belerakom a cukrot,fahéjat és összeforralom.
A tejfölben jól elkeverem az 2 evőkanál lisztet,kevés meggylét teszek a forró megyléből bele,miközben kevergetem,majd hozzáöntöm kevergetés mellett a forró meggyléhez és jól összeforraljuk amíg be nem sűrűsödik(.Ha csomós lesz,átszűröm egy másik lábosba)
Hozzákeverem a kimagozott meggyet és összeforalom.
Főtt krumplival,sült virslivel,fasírttal,sült csirkével tálalom.
Mindent fel kell vágni kb 1,5-2 cm-s kockákra, majd a paradicsom kivételével feltenni kb 1-1,5 dl olivaolajban, nagy lángon, amíg a hagyma átlátszó nem lesz. Ne barnuljon meg! Közb...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesKészíts elő 10 kg érett, de még kemény Lucullus vagy San Marzo paradicsomot az előző receptben leírtak szerint. Vágj apróra 3 fej hagymát, párold üvegesre 2 dl extra szűz olívaolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSűrű rántást paradicsomlével felengedni. Sóval vagy cukorral ízesíteni. Főtt húshoz ették.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű