1 üveg meggybefőtt vagy 1 kg magozott meggy
kb 1/3 bögre vagy Ízlés szerinti mennyiségű kristálycukor
1 csapott mokkáskanál fahéj
2 ek.liszt
2 dl tejföl
A meggybefőtt levét felteszem melegedni,majd belerakom a cukrot,fahéjat és összeforralom.
A tejfölben jól elkeverem az 2 evőkanál lisztet,kevés meggylét teszek a forró megyléből bele,miközben kevergetem,majd hozzáöntöm kevergetés mellett a forró meggyléhez és jól összeforraljuk amíg be nem sűrűsödik(.Ha csomós lesz,átszűröm egy másik lábosba)
Hozzákeverem a kimagozott meggyet és összeforalom.
Főtt krumplival,sült virslivel,fasírttal,sült csirkével tálalom.
1. A paradicsomokat négybe vágjuk, és egy nagyobb lábasba tesszük, ráöntünk negyed bögre vizet, lefedjük, majd 8-10 percig forraljuk. Közben maradjon lefedve, és csupán egyszer-két...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg!) Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beletes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, hűtés után foigyasztható
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kápia paprikákat tegyük tepsibe és 180-200 fokon süssük meg, amíg elkezdenek feketedni. Tegyük egy tálba és fedjük be folpackkal a tetejét, hagyjuk kihűlni. Ezután hámozzuk le a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű