Családireceptkönyv.hu

Meggyszósz


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 6személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 üveg meggybefőtt vagy 1 kg magozott meggy
kb 1/3 bögre vagy Ízlés szerinti mennyiségű kristálycukor
1 csapott mokkáskanál fahéj
2 ek.liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:


A meggybefőtt levét felteszem melegedni,majd belerakom a cukrot,fahéjat és összeforralom.
A tejfölben jól elkeverem az 2 evőkanál lisztet,kevés meggylét teszek a forró megyléből bele,miközben kevergetem,majd hozzáöntöm kevergetés mellett a forró meggyléhez és jól összeforraljuk amíg be nem sűrűsödik(.Ha csomós lesz,átszűröm egy másik lábosba)
Hozzákeverem a kimagozott meggyet és összeforalom.
Főtt krumplival,sült virslivel,fasírttal,sült csirkével tálalom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Mártások, Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Napraforgó veganéz
Napraforgó veganéz

Forrázzuk le magokat annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Hagyjuk állni 15 percig. Ekkor öntsük rá a tejszínt, ízesítsük sóval, citrommal, és egy botmixerrel pépesítsük. Ha szü...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tagliatelle alla pomarola - szósz
Tagliatelle alla pomarola - szósz

Mindent fel kell vágni kb 1,5-2 cm-s kockákra, majd a paradicsom kivételével feltenni kb 1-1,5 dl olivaolajban, nagy lángon, amíg a hagyma átlátszó nem lesz. Ne barnuljon meg! Közb...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Birsalma szósz
Birsalma szósz

Meghámozzuk, felaprítjuk a birsalmákat, majd fél liter vízben a sóval, cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal és a szerecsendióval puhára főzzük. A tejszínből és lisztből habarást kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Barbecue sauce - Jack Daniel's
Barbecue sauce - Jack Daniel's

Az alapanyagokat összekeverem, és 20 perc alatt összefőzöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk