1 fej vöröshagyma
0,5 dl vörösbor
1 evőkanál ketchup
1 evőkanál mustár
1 teáskanál borecet
1 teáskanál méz
1 evőkanál olaj
1 csipet só
Vágd apróra a hagymát, és pirítsd meg olajon, de vigyázz, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz a mártás. Keverd el a többi hozzávalóval, és forrald fel, majd lassú tűzön addig főzd, míg kellőképpen be nem sűrűsödik. Botmixerrel pépesítsd, ha szükséges.
A tojássárgájákhoz először csak cseppenként öntsük az olajat, közben folyamatosan egy habverővel keverjük. (Én a páromat szoktam megkérni, ha itthon van, mert így sokkal egyszerűbb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűnutella recije pedig 15dkg vajat és 15dgk tejcsokit gőz fölött felolvasztól és teszel hozzá 1.5 dl sűrített tejet és 10dkg cukrot.Ha már volt kész s.tejed akkor melegítsd meg.Én m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládékat vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és egyneművé keverjük, az alkoholt közvetlenül a fogyasztás előtt keverjük hozzá. Gyümölcsöket, vagy apró teasüti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét tojássárgáját elkeverünk 8 dkg porcukorral, 2 szelet puhított csokoládéval. Hígítjuk 3 dl tejjel, és folytonos keverés közben kis lángon vagy gőz fölött sűrűre főzzük. Hidegen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű