1 fej vöröshagyma
0,5 dl vörösbor
1 evőkanál ketchup
1 evőkanál mustár
1 teáskanál borecet
1 teáskanál méz
1 evőkanál olaj
1 csipet só
Vágd apróra a hagymát, és pirítsd meg olajon, de vigyázz, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz a mártás. Keverd el a többi hozzávalóval, és forrald fel, majd lassú tűzön addig főzd, míg kellőképpen be nem sűrűsödik. Botmixerrel pépesítsd, ha szükséges.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A zsiradékon (olajon) a hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a szeletet gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és szegfűbo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA meggyet kevés vízzel feltesszük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget és körülbelül 15-20 perc alatt puhára főzzük. A rumpuncs pudingport elkeverjük a tejjel és hozzácsur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Állandó keverés közben hozzáadjuk a cukrot, és kis lángon addig melegítjük, míg aranybarna lesz. Hozzáöntjük a likőrt és a narancslevet....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a tejfölben a finomra vágott mentát, a lime levét, sót, borsot és a zúzott fokhagymát. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Ha nagyon nagy a fokhagyma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű