5-pupos evő kanál liszt
kk-őrölt paprika
14-dkg paradicsom süritmény
1-dcl ét olaj vagy kb ennyi zsír
őrölt fahéj
oregánó
citrom lé
kristály cukor
víz
a lisztből készitek rántást enyhe test szinűre bele az őrölt paprika gyorsan a paradicsom fel engedem vízzel s a többiből először egy késhegyni kb 3-centnyi citrom lé aztán a cukor gazdagabban és még ízlés szerint a füszerekből ízlés szerint meg víz a súrúségét be állítani kicsit rottyan és kész a víz helyet húsleves lével még finomabb !!!
Főtt hússal vagy krumplival tálalom .
8 dl tejet felteszem főni, a maradék 2 dl-ben elkeverem a pudingport, tojássárgáját, cukrokat. Ha felforrt a 8 dl tej, hozzáöntöm a 2 dl pudingos cukros tejet, besűrítem. Még for...
Elkészítési idő:Összekavarom
Elkészítési idő: pár percAz apróra vágott hagymát, a vékonyan szeletelt almával lassú tűzön pároljuk az összes hozzávalóval együtt. Ha lekvár sűrűségű, már kész is. Kevés tartósítószerrel befőttnek is el...
Elkészítési idő:Öntsük egybe a hozzávalókat egy jól záródó befőttesüvegben, és rázzuk fel jó alaposan, vagy egy tálban is kikeverhetjük habverővel, amíg szépen össze nem áll. Mártsunk bele egy sal...
Elkészítési idő: 10 perc