100 g bio mustármag (mindegy, hogy sárga vagy sötét)
100 g fehérborecet (dióval ízesített a legjobb, de ha nincs jó másik is kivéve a citrom, nekem az túl savanyú)
100 g olívaolaj
2 gerezd fokhagyma összenyomva
só ízlés szerint
friss tárkony (ha nincs, akkor jó a szárított is)
2 kávéskanál fűszerkeverék: legjobb a friss: bazsalikom, oregánó, gyömbér (nagyon pici) vagy kakukkfű… amelyik tetszik
100 g víz (1 dl)
2 kávéskanál méz, ha édesebben szereted, akkor lehet több is.
A mustármagot finomra kell darálni (kb 2 percig).
Aztán az egészet összeturmixolni.
Ha túl csípősnek találod, akkor a gázon meg lehet melegíteni.
Közepes lángon időnként megkeverve kb 10-15 percig lehet forralni.
Először kóstold meg nyersen. Minél tovább melegíted, annál jobban elmegy az ereje, de a vitaminok is távoznak belőle.
http://antalvali.com/boszorkanykonyha/eheto/martasok-szoszok/hazi-mustar.html
Balzsamecetet a cukorral felforrósítom, bele a kis szeletekre vágott hagyma. Fél-1 óra (nekem fél óra volt) és végül bele a fűszerek. Plusz 10 perc és kész. Közben ha elfőli az ece...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojásfehérjéből 1,5-2 dl tejföl lesz citromlével is lehet készíteni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat félbevágom, kimagozom, a padlizsánok végét levágom, majd félbevágom és beirdalom őket. Megkenek mindent olivaolajjal és előmelegített sütőbe rakom őket egy nagy jénaib...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA paradicsomot vágjuk fel durvára, a hagymát kockára, egy zöld almát szintén kockára vágunk, és tegyünk minden hozzávalót egy nagy lábasba, forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfoko...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes