menu

Családireceptkönyv.hu

Mustár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g bio mustármag (mindegy, hogy sárga vagy sötét)
100 g fehérborecet (dióval ízesített a legjobb, de ha nincs jó másik is kivéve a citrom, nekem az túl savanyú)
100 g olívaolaj
2 gerezd fokhagyma összenyomva
só ízlés szerint
friss tárkony (ha nincs, akkor jó a szárított is)
2 kávéskanál fűszerkeverék: legjobb a friss: bazsalikom, oregánó, gyömbér (nagyon pici) vagy kakukkfű… amelyik tetszik
100 g víz (1 dl)
2 kávéskanál méz, ha édesebben szereted, akkor lehet több is.

Elkészítés:


A mustármagot finomra kell darálni (kb 2 percig).
Aztán az egészet összeturmixolni.
Ha túl csípősnek találod, akkor a gázon meg lehet melegíteni.
Közepes lángon időnként megkeverve kb 10-15 percig lehet forralni.
Először kóstold meg nyersen. Minél tovább melegíted, annál jobban elmegy az ereje, de a vitaminok is távoznak belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://antalvali.com/boszorkanykonyha/eheto/martasok-szoszok/hazi-mustar.html

Mustár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Tahini öntet
Tahini öntet

A tahinit turmixoljuk össze az olajjal, a citromlével, a fokhagymával és a sóval. Végül öntsük fel 1 dl forró (!) vízzel. Tálalásra díszítsük pirospaprikával.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperszósz húsok mellé
Eperszósz húsok mellé

Szósz: két és fél deci vízben 15 dkg epret egy vaníliás cukorral, ízlés szerint cukorral, szegfűszeggel és őrölt fahéjjal összefőzzük, majd a tűzről lehúzzuk.Egy púpos kanál kukori...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Salsa szósz
Salsa szósz

A zöldségeket megmossuk, kockákra vágjuk. Olajra rárakjuk a hagymát, ha egy kicsit megpirult, sorban mehet bele a paprika, a paradicsom, a paradicsomlé, a ketchup és ízlés szerint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Sajt szósz
Sajt szósz

1. Melt the butter in a saucepan over medium heat. Sprinkle the flour over the top, stirring constantly until a thick paste forms, 1 to 2 minutes. 2. Slowly add the milk to the fl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk