100 g bio mustármag (mindegy, hogy sárga vagy sötét)
100 g fehérborecet (dióval ízesített a legjobb, de ha nincs jó másik is kivéve a citrom, nekem az túl savanyú)
100 g olívaolaj
2 gerezd fokhagyma összenyomva
só ízlés szerint
friss tárkony (ha nincs, akkor jó a szárított is)
2 kávéskanál fűszerkeverék: legjobb a friss: bazsalikom, oregánó, gyömbér (nagyon pici) vagy kakukkfű… amelyik tetszik
100 g víz (1 dl)
2 kávéskanál méz, ha édesebben szereted, akkor lehet több is.
A mustármagot finomra kell darálni (kb 2 percig).
Aztán az egészet összeturmixolni.
Ha túl csípősnek találod, akkor a gázon meg lehet melegíteni.
Közepes lángon időnként megkeverve kb 10-15 percig lehet forralni.
Először kóstold meg nyersen. Minél tovább melegíted, annál jobban elmegy az ereje, de a vitaminok is távoznak belőle.
A vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg!) Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beletes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk. 2. Lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. 3. Hozzáadjuk a sót, fahéjat, cukrot és citromlevet, feltessz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát olajon megpároljuk( sózzuk,mert úgy hamarabb levet enged), majd a húst hozzáadjuk,és megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét,levet,esetleg egy kis ketchupot. Megfűszere...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zsírt felolvasztjuk és 1 ek. lisztet belekeverünk, így kapunk egy rántást. A tűzhelyről levéve beletesszük a pirospaprikát és a sűrített paradicsomot, majd jól kikeverjük. Egye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű