100 g bio mustármag (mindegy, hogy sárga vagy sötét)
100 g fehérborecet (dióval ízesített a legjobb, de ha nincs jó másik is kivéve a citrom, nekem az túl savanyú)
100 g olívaolaj
2 gerezd fokhagyma összenyomva
só ízlés szerint
friss tárkony (ha nincs, akkor jó a szárított is)
2 kávéskanál fűszerkeverék: legjobb a friss: bazsalikom, oregánó, gyömbér (nagyon pici) vagy kakukkfű… amelyik tetszik
100 g víz (1 dl)
2 kávéskanál méz, ha édesebben szereted, akkor lehet több is.
A mustármagot finomra kell darálni (kb 2 percig).
Aztán az egészet összeturmixolni.
Ha túl csípősnek találod, akkor a gázon meg lehet melegíteni.
Közepes lángon időnként megkeverve kb 10-15 percig lehet forralni.
Először kóstold meg nyersen. Minél tovább melegíted, annál jobban elmegy az ereje, de a vitaminok is távoznak belőle.
Két evőkanál lisztet simára keverünk 2 dl fehér borral 1 dl vízzel, és egyenként hozzáadunk 3 tojássárgáját, miközben tovább keverjük, gazdagítjuk 1/2 citrom reszelt héjával, 10 dk...
Elkészítési idő:A paprikákat alaposan megmossuk és eltávolítjuk a magházat. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon benne mag, ha szükséges, ezért öblítsük le még egyszer. Vágjuk minél apróbb darabokra a...
Elkészítési idő:Apróra daraboljuk a vöröshagymát, a sonkát és a csirkemellet. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát majd hozzá adjuk a sonkát amit szintén megpirítunk. Ezután a csirkét is fehér...
Elkészítési idő: Fél óra