40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1,8 dl langyos víz
1 evőkanál olaj
só
A liszt negyedéből az élesztőből és 5 deci vízből kovászt készítek. Elkeverem egy plasztik tálban, majd lefóliázom, letakarom konyharuhával és hagyom érlelődni a kovászt 3 órát. E...
Elkészítési idő: 360 perc Nehézség: KözepesA langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kis cukorral. 15 perc alatt elkészül. A liszthez adjuk az 1 db tojást, olajat, sót, joghurtot, cukrot, a felfuttatott élesztőt. Jó 15 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson. 2. Egy dagasztótálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű