tészta:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
fél csomag sütőpor
krém:
400 g habtejszín (min. 30 % zsírtartalommal)
250 g mascarpone
6 tk habfixáló
60 g porcukor (elhagyható)
1 lime lereszelt héja, kis lé (elhagyható)
ízlés szerint eper
Piskótát sütünk az ismert módon. Tepsiben vagy szögletes alakú sütőformában megsütjük. Ha kisült még forrón lisztezett konyharuhával feltekerjük.
A krémhez az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és darabokra vágjuk.
A tejszínt 4 tk habfixálóval felverjük. A mascarponét elkeverjük reszelt lime héjjal, 2 tk habfixálóval (+esetleg a porcukorral)
A krémünk két részét óvatosan egymásba forgatjuk.
A kihűlt piskótalapra kenjük, megszórjuk eperdarabokkal és feltekerjük.
Ne az összes krémet kenjük rá a piskótalapra, hagyjunk kicsit ki, azzal a végén dekorálni tudjuk a piskótatekercset.
A legszebb eperszemeket rakjuk félre a csumázásnál (azokon rajta is hagyhatjuk a csumáját) , ezekkel is szépen fel lehet díszítni.
Készíthetjük ezt a receptet más, vagy akár több gyümölccsel.
A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, míg egynemű állaga lesz. A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKell egy 22 cm átmérőjű tortaforma, amibe a rétegeket fogjuk belesimítani a következő sorrendben. A legalsó kakaós réteghez a kekszet ledaráljuk és a puha vajjal elmorzsoljuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.réteg: A ledaralt kekszhez hozza adjuk a 10 dkg vajat v.margarint,10 dkg porcukrot,es annyi tejet,hogy egy jol gyurhato masszat kapjunk,lehetoleg ne ragadjon Ezt a kekszes mass...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk; először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig el...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes