tészta:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
fél csomag sütőpor
krém:
400 g habtejszín (min. 30 % zsírtartalommal)
250 g mascarpone
6 tk habfixáló
60 g porcukor (elhagyható)
1 lime lereszelt héja, kis lé (elhagyható)
ízlés szerint eper
Piskótát sütünk az ismert módon. Tepsiben vagy szögletes alakú sütőformában megsütjük. Ha kisült még forrón lisztezett konyharuhával feltekerjük.
A krémhez az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és darabokra vágjuk.
A tejszínt 4 tk habfixálóval felverjük. A mascarponét elkeverjük reszelt lime héjjal, 2 tk habfixálóval (+esetleg a porcukorral)
A krémünk két részét óvatosan egymásba forgatjuk.
A kihűlt piskótalapra kenjük, megszórjuk eperdarabokkal és feltekerjük.
Ne az összes krémet kenjük rá a piskótalapra, hagyjunk kicsit ki, azzal a végén dekorálni tudjuk a piskótatekercset.
A legszebb eperszemeket rakjuk félre a csumázásnál (azokon rajta is hagyhatjuk a csumáját) , ezekkel is szépen fel lehet díszítni.
Készíthetjük ezt a receptet más, vagy akár több gyümölccsel.
A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és botmixer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTÉSZTA az anyagokat összedolgoztam.7 lapot sütöttem majd ...4 lapot főzött kakaós krémmel.. 3 lapot epres pudingos vajkrémmel töltöttem meg KAKAÓS KRÉM AZ ANYAGOKAT ÖSSZEFŐZTEM...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojásokkal és a vajjal keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a kakaóport. Vegyítsd a kettőt, majd az egészet keverd simára. A legjobb, ha kézi habverővel do...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük. A pudingokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű