tészta:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
fél csomag sütőpor
krém:
400 g habtejszín (min. 30 % zsírtartalommal)
250 g mascarpone
6 tk habfixáló
60 g porcukor (elhagyható)
1 lime lereszelt héja, kis lé (elhagyható)
ízlés szerint eper
Piskótát sütünk az ismert módon. Tepsiben vagy szögletes alakú sütőformában megsütjük. Ha kisült még forrón lisztezett konyharuhával feltekerjük.
A krémhez az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és darabokra vágjuk.
A tejszínt 4 tk habfixálóval felverjük. A mascarponét elkeverjük reszelt lime héjjal, 2 tk habfixálóval (+esetleg a porcukorral)
A krémünk két részét óvatosan egymásba forgatjuk.
A kihűlt piskótalapra kenjük, megszórjuk eperdarabokkal és feltekerjük.
Ne az összes krémet kenjük rá a piskótalapra, hagyjunk kicsit ki, azzal a végén dekorálni tudjuk a piskótatekercset.
A legszebb eperszemeket rakjuk félre a csumázásnál (azokon rajta is hagyhatjuk a csumáját) , ezekkel is szépen fel lehet díszítni.
Készíthetjük ezt a receptet más, vagy akár több gyümölccsel.
A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját. A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá, majd apránként keverjük ho...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesBounty szelet elkészítése: A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást, és összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pudingot a szokásos módon főzzük meg a tejjel és a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük egy tálba és mixerrel keverjük krémesre a vajjal. Ízesítsük a vaníliás cukorral és a res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal habosra keverjük, ízesítjük reszelt citromhéjjal, pár csepp citromlével és apróra tört citrompótlóval (a sok citromlé ugyanis meglágyítaná a krémet). A töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű