tészta:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
fél csomag sütőpor
krém:
400 g habtejszín (min. 30 % zsírtartalommal)
250 g mascarpone
6 tk habfixáló
60 g porcukor (elhagyható)
1 lime lereszelt héja, kis lé (elhagyható)
ízlés szerint eper
Piskótát sütünk az ismert módon. Tepsiben vagy szögletes alakú sütőformában megsütjük. Ha kisült még forrón lisztezett konyharuhával feltekerjük.
A krémhez az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és darabokra vágjuk.
A tejszínt 4 tk habfixálóval felverjük. A mascarponét elkeverjük reszelt lime héjjal, 2 tk habfixálóval (+esetleg a porcukorral)
A krémünk két részét óvatosan egymásba forgatjuk.
A kihűlt piskótalapra kenjük, megszórjuk eperdarabokkal és feltekerjük.
Ne az összes krémet kenjük rá a piskótalapra, hagyjunk kicsit ki, azzal a végén dekorálni tudjuk a piskótatekercset.
A legszebb eperszemeket rakjuk félre a csumázásnál (azokon rajta is hagyhatjuk a csumáját) , ezekkel is szépen fel lehet díszítni.
Készíthetjük ezt a receptet más, vagy akár több gyümölccsel.
A 6 tojás sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük.A túrót krumplinyomón át kell törni, belekeverni a pudingporokat, a mazsolát,a reszelt citrom héját, kevés citromlevet....
Elkészítési idő: 1 órahttps://youtu.be/p35e3sIvjqo
Elkészítési idő: 300 percA sajttorták általában 3 részből állnak, héj, töltelék és máz. Ez a New York Cheese Cake klasszikus változata. A krémsajtokat kivesszük a hűtőből (ha hidegen kezdjük keverni cso...
Elkészítési idő: 1,5 óra