Piskóta
Krém:
- 4dl tej
- 1 vaníliás puding + megfőzni
-1 kis ráma
- 20dkg cukor
-1 gesztenye
A piskótát ketté vágjuk ,krémmel megtöltjük és a tetejét is. Gesztenyével díszítjük
1. Mindent beleteszünk egy lábasba. 2. Addig főzzük, míg hólyagosodni nem kezd. 3. 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. 4. 5 perc hűlés után rákenjük a sütire.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűElőször az eperszemeket kiválogattam. A nagyjából egyforma szemeket meghagytam díszítésnek. Alaposan folyóvíz alatt megmostam a gyümölcsöt. A kiválogatás után megmaradtakat kétf...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szikkadt kifliket felkarikázzuk. A tejet és a habtejszínt egy nagyobb edényben meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukorral és vaníliáscukorral kikevert tojásokat, a csipet sót és hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is készítsd el a karamellt. Egy tiszta lábasba tedd a kristálycukrot, add hozzá a 2 evőkanál vizet, alaposan keverd el, majd tedd a tűzre. Ne kevergesd hagyd, hogy a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű