4 tojás
5-6 db alma
130g vaj
130g cukor
220g étcsokoládé ( vagy tejcsokival vegyesen )
30ml narancslé
60g liszt
csipet só
Az almákat meghámozom és negyedelem majd beleforgatom fahéjas cukorba és gáztepsibe rakva előmeligett sűtőben 180 fokon 20 percet aszalom.
Közben a tojássárgáját kikeverem a vajjal és a cukorral. A csokit víz gőz felett megolvasztom egy kicsit hagyom hűlni majd hozzákeverem a tojásos masszához. Ezután felverem a tojások fehérjét majd a lisztet és a felvert tojásfehérjét is hozzákeverem a csokis masszához.
A masszát kivajazott ,lisztezett tepsibe öntöm, rászóróm az aszalt almát és Légkeverésen 17 fokon 50 percig sütöm.
gy lábasban keverd össze a hozzávalókat a zselatin kivételével, és folyamatos kevergetés mellett forrald fel. Hűtsd langyosra a keveréket, majd alaposan keverd el benne az étkezés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a kókuszreszeléket öntsük egy edénybe, majd néha megkeverve forraljuk fel. (Vigyázzunk, nehogy kifusson, inkább többször keverjük meg.) Hagyjuk teljesen kihűlni. (Én est...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA túrót a natúr joghurttal és az édesítőszerekkel összeturmixoljuk. A megmosott, lecsumázott epret botmixerrel pépesítjük és a túrókrémhez keverjük. Frissen fogyasztjuk!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük. Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá keverjük a rumot. Ha a tés...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű