- 25 dkg liszt
- 22 dkg porcukor
- ½ csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- ½ kg összemorzsolt túrók
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 10 dkg mazsola
- 2 dl tej
- 2 db tojás
25 dkg lisztet 22 dkg porcukorral és ½ csomag sütőporral alaposan összekeverünk. Ennek a felét az 5 dkg vajjal kikent tepsibe öntjük. A másik felét majd a tetejére. A ½ kg összemorzsolt túrót egyenletesen rászórjuk. 1 csomag vaníliás cukrot , 1 citrom héját és 10 dkg mazsolát szórunk a tetejére. Erre a lisztet majd a tetejére 2 dl tejben összekevert 2 egész tojást egyenletesen rácsorgatjuk. Ezután 5dkg vajat rámorzsolunk. Meleg sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük {kb. 30 perc}
1. Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk és a vágott felületükkel lefelé a vágódeszkára helyezve 2 mm vastagságú félkarikára szeleteljük. 2. A szeleteket tálba tesszük, ráfacsarjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat először kanállal (a méz nagyon forró!), majd kézzel összedolgozzuk. Bő egy órát lefedve vagy zacskóba csomagolva hűtőben tartjuk, ezután alaposan átgyúrjuk a tésztát...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: NehézA hozzávalókat (keksz kivételével) felfőzzük. Mikor sűrű (rotyognia kell), akkor levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. A masszával összeragasztjuk a kekszeket (1 csomag kekszből...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűKézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű