150g mandula liszt
100g hajdina liszt
150g gesztenye liszt
200g vaj
1 nyomásnyi citrom v narancs leve
porcukor
vaníliás cukor
Gyúr
Pici kifliket formáz
180-200 fokon kisüt
Vaníliás cukorban meghemperget
A vizet forrald fel és oldd fel benne a mézet. A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban és add hozzá a mézes vizet. Egy elég sűrű keveréket fogsz kapni, ami nagy valószínűsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát forró vízzel leforrázzuk, 10 percig hagyjuk ázni, majd szűrjük le, hagyjuk lecsepegni. A mandulát, a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat, a fahéjat és a mazsolát apr...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat és a csokit apró darabokra vágjuk, vízgőz fölött egyszerre felolvasztjuk. A tojás sárgákat összekeverjük a mandulaliszttel és a xilittel va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk a dagasztógép keverőtáljába és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk. Ezután egy melegebb helyen, kb. 40 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes