- 1 l tej
- 3 ek. cukor
- 1 cs. csokoládé ízű pudingpor
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg vaj
- rum
- kókuszreszelék vagy tejszínhab
- 20 dkg babapiskóta
A babapiskótát egy jénai tálba lerakom, meglocsolom rummal és megszóróm mazsolával. A pudingot a csomagoláson előírt utasítás szerint megfőzzük a tejjel és a cukorral. Még melegen elkeverem benne a vajat. Amikor a puding elkészült, ráöntjük a piskótára, és elegyengetjük.
A tetejét megszórjuk a kókuszreszelékkel, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Áztassuk rumba a mazsolát fél órára. A porcukrot, a mandulát, a narancshéjat és levét a mazsolával együtt keverjük össze. Egy lábasban olvasszuk fel a csokit, egy-két kanálnyi ví...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket tedd a robotgép táljába és verd kemény habbá. Ekkor kezd adagolni hozzá a cukrot, majd verd addig, amíg teljesen fel nem olvad (8-10 perc). Egy tepsit bélelj ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázzuk, sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Összekeverjük a langyos tejet a mákkal, porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával. A mák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot. Az eper felét összeturmixoljuk, (...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű