- 10 tojás sárgája
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 csapott ek. cukor
- 5 púpos ek. liszt
- 1 bögre tej
- 10 tojásfehérje habosra
- vaníliás cukor
- kakaópor
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
2. Többi hozzávalót összekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a hab felét.
A csokis pikótához a tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és jó habosra, szinte fehérre felverjük. Hozzászitáljuk a kakaóporral és sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot megpirítjuk, hozzáadjuk a tejet, és sűrű szirupot főzünk belőle. 2. A gázról levéve hozzákeverjük a vajat, majd amikor kihűlt, akkor a vaníliás cukrot. 3. A máz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 dl langyos tejben kevès liszttel ès egy csipet cukorral felfuttatjuk az èlesztőt. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott èlesztőt (kovászt),majd a maradèk langyos tejet,tojássárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, a sárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a darált diót. Összegyúrjuk és fél órát hidegen pihentetjük. Két kezünk között...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű