Egy nagy tepsi
Tészta:
- 6 egész tojás
- 37,5 dkg kristálycukor
- 1,5 dl olaj
- 3 dl tej
- 60 dkg rétes liszt
- 3 cs sütőpor
A mártogatáshoz:
- 30 dkg porcukor
- 4-5 evőkanál kakaó
- 15-20 dkg margarin
- annyi tej, hogy sűrűn folyós legyen
- ízlés szerint csokit is lehet bele tenni
- kókuszreszelék
A cukrot az egész tojással habosra keverem, és apránkét hozzáteszem az olajat, tejet, lisztet (legjobb ha szitálom).
A kész keveréket sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen sütöm, amíg megemelkedik, majd 150 fokra visszaveszem, hogy átsüljön. Körülbelül 30-40 perc mire megsül.
A mártogatóshoz az összetevőket összekeverem és összemelegítem őket, de nem főzőm, nem forralom. A kihűlt tésztát kockára vágom megforgatom a mártogatósban majd a kókuszreszelékben.
A hideg tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a felengedett gesztenyepürével, a rummal (vagy vaníliakivonattal), és több részletben beleforgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Gelatine mit 3 EL kaltem Wasser in einem kleinen Topf anrühren und ca. 15 Minuten quellen lassen. Die Zitronenschale abreiben und anschließend die Zitrone auspressen. Benöt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék hozzávalóit összekeverjük és megtöltjük vele a palacsintákat. Tejet a csokoládéval és vaníliával felforraljuk. Cukrot, tojássárgákat és a lisztet habosra keverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindegy, hogy vízgőz felett olvasztod fel, kevergetve főzöd vagy főzés nélkül készíted, az a fontos, hogy szép fényes legyen, egyenletesen szétterüljön a süteményen és szeletelésko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű