1 l tej, 1 cs főzéssel készíthető puding, mazsola (ízlés szerint), 3 ek gríz (búzadara), 5-6 ek cukor
1. A pudingport, és a cukrot kevés hideg tejjel keverjük csomómentesre.
2. A megmaradt tejet tegyük fel főni, és még hidegen öntsük hozzá a pudingot, és a mazsolát.
3. Folytonos keverés mellett apránként adjuk hozzá a grízt, és főzzük azt készre.
4. Tálaljuk úgy, mint a hagyományos pudingot – külön tálkákba szedve.
5. Díszíthetjük friss, esetleg fagyasztott gyümölcsökkel.
1. Nagyon finom melegen, vagy akár hidegen is.
2. Bármilyen ízesítésű pudingporból elkészíthetjük.
A rizsből, tejből, cukorból tejberizst készítünk. Jó puhára főzzük, ha kész, hűlni hagyjuk. Közben a gyümölcsöket apró kockákra vágjuk, a mazsolát langyos vízbe áztassuk be. A tejs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, simára keverjük. A sütőporos lisztet már csak fakanállal óvatosan keverjük hozzá, majd két darab megpucolt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézGőz fölött keverve megolvasztjuk a cukrot,vajat, mézet,az előzőleg összekevert ecetes szódabikarbónát.Levéve a tűzről hozzáadunk 2 tojást,a lisztet és összegyúrjuk.Szükség esetén t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA HOZZÁVALÓKAT EGY TÁLBA ÖSSZEKEVERJÜK, SÜTŐPAPÍRRALBKIBÉLDLT TEPSIBE BORÍTJUK, ÉS 180 FOKRA ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBDN 180 FOKON 30 - 35 PERCIG SÜTJÜK. A VÉGEN TŰPRÓBÁVAL MEGNEZZÜK HOG...
Elkészítési idő: 10 +30 perc Nehézség: Nehéz