200g zabkeksz
100g vaj
250g mascarpone
2 csomag vaníliás cukor
2dl tejszín
fél csomag Zselatin fix
200g eperlekvár
250g eper
A kekszet egy aprítóban finomra daráljuk, majd az vajjal alaposan összedolgozzuk.
A mascarpone-t, a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a zselatin fixszel összekeverjük egy kézi mixer segítségével.
A pohárba alulra először a kekszmorzsát rakjuk, erre jön a mascarpone krém, a lekvár és végül a darabolt eper.
Nem szabd annyira lenyomkodni a kekszet.
Fehérje --> hab Sárgája + cukor - habosítani ezeket összeönteni a száraz hozzávalókkal. 20 percig sütni 200 fokon. Tetejére: baracklekvár + csokiöntet (2 ekanál kakaó + 2 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a porcukorral fölforraljuk, a diót beleszórjuk. A tűzről levéve a mazsolát belekeverjük. A reszelt citromhéjjal, a rummal meg a fahéjjal ízesítjük. A palacsintákat ezzel...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA diót finomra vágjuk, a csokoládét nagyobb darabokra törjük. Felmelegítjük a tejszínt, felolvasztjuk benne a vaníliás cukrot, a vajat és a bevonót. Belekeverjük a diót és a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni, forró, sós vízben kifőzni. Édesítős tejföllel leönteni.
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű