200g zabkeksz
100g vaj
250g mascarpone
2 csomag vaníliás cukor
2dl tejszín
fél csomag Zselatin fix
200g eperlekvár
250g eper
A kekszet egy aprítóban finomra daráljuk, majd az vajjal alaposan összedolgozzuk.
A mascarpone-t, a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a zselatin fixszel összekeverjük egy kézi mixer segítségével.
A pohárba alulra először a kekszmorzsát rakjuk, erre jön a mascarpone krém, a lekvár és végül a darabolt eper.
Nem szabd annyira lenyomkodni a kekszet.
fbghsdfgarg jioéúkjgaljgléasjg kaséfdhjzaseéhz aséjfhzaéz aéjlerzaéerz
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tojásokat a kristálycukorral kis lángon keverjük, majd hozzátesszük a margarint is, addig keverjük, míg teljesen fel nem olvad. A pudingport és a kakaóport is hozzáadjuk (ízlés s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtejet felforrósítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. A vaníliarudat kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, a tejhez adjuk a magokat és a rudat, és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A liszthez hozzáöntjük a mézet, a fűszert, a porcukrot, a vajat, majd utoljára a tojásokat. Összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük. 2. Ha lete...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz