100 g kristálycukor, 15 g kakaópor - holland, 30 g étkezési keményítő, 1 csipet só, 650 ml 2,8%-os tej, 25 g vaj, 1 db vaníliarúd (belseje és héja)
1. Egy kis lábasban keverd össze a kakaóport, cukrot, keményítőt, és a sót.
2. Öntsd rá a hideg tejet, és keverd simára.
3. Tedd bele a félbevágott vaníliarudat.
4. Tedd fel a tűzhelyre, és közepes hőfokon addig főzd, míg puding állagot nem kapsz.
5. Ha szép fényes, sűrű a keverék, húzd le a tűzről, és keverd el benne a vajat is.
6. Végül vedd ki a pudingból a vaníliarúd héját, és öntsd a pudingot poharakba, vagy puding formába.
7. 3 óra hűtőben hűtés után a puding elkészült!
8. Tejszínhabbal, vagy friss gyümölccsel tálald.
A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább. A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze. Az almát mossuk meg, ha szeretnénk meg is hámoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Túrót összekeverjük a tojássárgájával, búzadarával, sóval, vaníliás cukorral, édesítővel, reszelt citromhéjjal. 2. Tojásfehérjét habbá verjük, hozzá forgatjuk a túrós masszához...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk és kidagasztjuk a tésztát,kelesztjük 40-50 percig,majd kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságra.Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és ismét hagyjuk kelni kb.15-20 percig....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes