- Fél csomag (200gramm) Nature Cookta hajdinaliszt
- 3 púpozott kanál gesztenyeliszt
- 1 evőkanál útifű maghéj
- 2 tojás
- 3 csésze tej (7-7.5 dl)
- 1 csésze enyhén szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
- 1 kevés őrölt fahéj
- 1 kis reszelt citromhéj
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál olivaolaj a tésztába
- palacsintánként pár csep olivaolaj a sütéshez
A liszteket, tojásokat, tejet, enyhén szénsavas vizet kézi mixerrel csomómentesre keverjük.
A keverékhez hozzáadjuk a jelképes mennyiségű sót, a fahéjat, az olajat, a citromhéjat és a cukrot. Még egyszer jól megkeverjük.
Érdemes jópár percig állva hagyni, majd megint jól megkeverni.
A palacsintasütőt (különösen a szélén) egyetlen csepp olajjal körbefuttatjuk, majd a lehető legkevesebb trutyiból, ami épp kitölti a serpenyőt, megsütjük a palacsintát. Az első oldalával türelmesebbnek kell lenni, meg kell várni amíg kiszárad, hogy ne tapadjon le.
Az első és az utolsó palacsinta törvényszerűen nem fog szépre sikerülni, ezeket a franciáknál Dauphin-nek hívják, és a "trónörökös" kapja őket....
Ne csüggedj, a harmadik többnyire már gyönyörű.
A legtöbb probléma abból adódik, hogy túl sok anyagból, túl vastag palacsintákat próbál csinálni az ember.
A tojások sárgáját a cukorral, mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaópor-rizsliszt-sütőpor keverékét és óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. 180 fokra előmel...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: NehézA tojásokat szétválasztom a sárgáját kikeverem a cukor felével,a fehérjét felverem habbá a sóval,és a maradék cukorral,a lisztet összekeverem a sütőporral,aztán a két masszát össze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Miután összeállt a tészta, rizsliszttel megszórt szilikon lapon téglalap alakúra nyújtjuk, és rákenjük a tölteléket: A tojások fehérjét a cukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz avókádókat megpucoljuk. Itt találtok rá pár módot: Majd egy tálban villával összetörjük pépesre és rányomjuk a lime levét. A lilahagymát és a paradicsomot apró kockákra v...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű