Hozzávalók a galuskához:
• 25 dkg túró,
• 7 dkg búzadara,
• 2 tojás,
• 2 ek cukor,
• egy fél vanília rúd kikapart magja,
• a citrom héja,
• csipet só,
• nagy marék rumba áztatott mazsola
Krém:
• 2 dl tejföl
• 1 tojás
• 1 ek. porcukor
• 1 cs. vaníliás cukor
A tojást, sót, cukrot, citromhéjat robotgéppel felhabosítjuk, hozzáadjuk a túrót és a darát, mazsolát és jól összekeverjük. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Kivajazott tűzálló tálba sorba helyezzük a galuskákat, amit két evőkanál segítségével kiszaggatunk.
Krém amivel le öntjük: a tojást felhabosítjuk a cukrokkal és hozzáadjuk a tejfölt az egészet jól elkeverjük és rá öntjük a galuskákra.
200 fokos, előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
--Az epret csumázd ki, mosd meg alaposan, majd rakd egy tálba, és törd össze villával vagy botmixerrel. -- A fehérjékből verj kemény habot, add hozzá a cukrot, és verd még tovább....
Elkészítési idő: 30A gesztenyéket beáztattam egy éjszakára vízbe. A domborúbb oldalát keresztbe kell metszeni egy éles késsel. A héját vágjuk át, de lehetőleg a belsejét ne. Sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: 90 perc4 tojásos-4 kanál mandulalisztes piskóta az alap csak jön bele 20 dkg reszelt répa. 5 részre osztottam és lekentem a kecskekrémsajt + kevés tejszínből készült krémmel. A tetejére...
Elkészítési idő: 1,5 óra