Hozzávalók a galuskához:
• 25 dkg túró,
• 7 dkg búzadara,
• 2 tojás,
• 2 ek cukor,
• egy fél vanília rúd kikapart magja,
• a citrom héja,
• csipet só,
• nagy marék rumba áztatott mazsola
Krém:
• 2 dl tejföl
• 1 tojás
• 1 ek. porcukor
• 1 cs. vaníliás cukor
A tojást, sót, cukrot, citromhéjat robotgéppel felhabosítjuk, hozzáadjuk a túrót és a darát, mazsolát és jól összekeverjük. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Kivajazott tűzálló tálba sorba helyezzük a galuskákat, amit két evőkanál segítségével kiszaggatunk.
Krém amivel le öntjük: a tojást felhabosítjuk a cukrokkal és hozzáadjuk a tejfölt az egészet jól elkeverjük és rá öntjük a galuskákra.
200 fokos, előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a margarinnal, hozzáadjuk a diót, a grízt majd a fehérje habot is. Minden réteslapot megkenünk olajjal,majd a krémmel. Így rétegezzük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA margarint megolvasztjuk, majd a tojással és a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kivajazott tűzálló formába simítjuk, és 12 percig sütjük a mikróban. 5 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet egy lábasban felteszem főni a vajjal, a mazsolával, 2,5 dkg mandulával és 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. 2. Mikor felforrt, fokozatosan belekeverem a grízt é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsózott, felforralt vízbe lassan, állandó keverés mellett öntjük a búzadarát. Kb. négy-öt percig keverjük, vigyázva, mert fröcsög, mintha tejbepapit készítenénk, ha besűrűsödött e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű