Hozzávalók a galuskához:
• 25 dkg túró,
• 7 dkg búzadara,
• 2 tojás,
• 2 ek cukor,
• egy fél vanília rúd kikapart magja,
• a citrom héja,
• csipet só,
• nagy marék rumba áztatott mazsola
Krém:
• 2 dl tejföl
• 1 tojás
• 1 ek. porcukor
• 1 cs. vaníliás cukor
A tojást, sót, cukrot, citromhéjat robotgéppel felhabosítjuk, hozzáadjuk a túrót és a darát, mazsolát és jól összekeverjük. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Kivajazott tűzálló tálba sorba helyezzük a galuskákat, amit két evőkanál segítségével kiszaggatunk.
Krém amivel le öntjük: a tojást felhabosítjuk a cukrokkal és hozzáadjuk a tejfölt az egészet jól elkeverjük és rá öntjük a galuskákra.
200 fokos, előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
1. Felforralom a tejet. Hozzáadom a cukrot, a sót, majd a darát, és addíg főzöm, míg össze nem áll.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást keverd el a kefírrel, a cukorral és a sóval. 2. Add hozzá a lisztet és sütőport. 3. Forrósítsd fel a serpenyőt és kanálnyi adagokban süsd ki a palacsiltákat olajon
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kókuszreszeléket összekeverjük a tejszínnel és a juharsziruppal. Kis porciókban szilikonos formákba helyezzük őket, bármilyen mintát használhatunk, ami megtetszik, ha nincs más,...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyűszétválasszuk a tojásokat, majd felverjük külön a fehérjét, külön a sárgáját, adunk hozzá szárazanyagokat, majd a robotgép táljába folyatjuk a sárgás masszát és még egy picit verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű