Családireceptkönyv.hu

Málnahab - OK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 citrom, 35 dkg málna, 1 cs vaníliáscukor, 2 kk málnalikőr, 15 dkg cukor, 2,5 dl tejszín, 3 tojásfehérje

Elkészítés:


1. A legszebb málnaszemekből 16 darabot félreteszünk, a többit pürésítjük, és szitán vagy szűrőn áttörjük, hogy a magoktól megszabaduljunk.

2. Belekeverjük a vaníliás cukrot, a likőrt, a citromlé felét, és hűtőbe tesszük.

3. Serpenyőbe 4 evőkanál vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot és 1 kávéskanál citromlevet. Összekeverjük, és forrásig hevítjük.

4. A hideg tejszínből habot verünk, a tojásfehérjét ugyancsak kemény habbá verjük, majd további kevergetés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a cukorszirupot, és 5 percig tovább kevergetjük.

5. Végül fakanállal óvatosan összedolgozzuk a málnapéppel és a tejszínhabbal.

6. Az így kapott málnahabot tálkákba adagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük, majd málnaszemekkel díszítve tálaljuk.

Málnahab - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Syle
Joghurtos habkönnyű palacsinta
Joghurtos habkönnyű palacsinta

Isteni finom és könnyű palacsintácskák. Nálunk nagy kedvenc. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a joghurtot, a csipet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Forró túrókrémi mikróban
Forró túrókrémi mikróban

A vajat vagy margarint a cukorral, a tojássárgákkal és a túróval habosra keverjük. Ezután belekeverjük a citrom reszelt héját, a citromlevet, a pudingport és végül a kemény habbá v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Enikő
Raffaello szelet
Raffaello szelet

7 tojásfehérjét a cukorral felverni a lisztet és kókuszt belekeverni kivajazott tepsibe lassú tűznél megsütni. 1 l tejet 3 van pudingot 8 ek cukorral 7 tojássárgájával felfőzzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Renáta
Madártej
Madártej

A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre. A tejhez adjuk hozzá a vaníli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk