1 citrom, 35 dkg málna, 1 cs vaníliáscukor, 2 kk málnalikőr, 15 dkg cukor, 2,5 dl tejszín, 3 tojásfehérje
1. A legszebb málnaszemekből 16 darabot félreteszünk, a többit pürésítjük, és szitán vagy szűrőn áttörjük, hogy a magoktól megszabaduljunk.
2. Belekeverjük a vaníliás cukrot, a likőrt, a citromlé felét, és hűtőbe tesszük.
3. Serpenyőbe 4 evőkanál vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot és 1 kávéskanál citromlevet. Összekeverjük, és forrásig hevítjük.
4. A hideg tejszínből habot verünk, a tojásfehérjét ugyancsak kemény habbá verjük, majd további kevergetés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a cukorszirupot, és 5 percig tovább kevergetjük.
5. Végül fakanállal óvatosan összedolgozzuk a málnapéppel és a tejszínhabbal.
6. Az így kapott málnahabot tálkákba adagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük, majd málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Az almát lereszeljük és összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. Ezután 15-20 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet. Ezek után golyókat készítünk belőlük...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűPiskóta elkészítése. Krémhez felverjük a cukrászhabot,beleteszem az áttört túrót, a mascarponét, cukorhelyettesítőt és a gyümölcsöt egy részét. A piskótát ketté vágom a szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézelkészítés A kölest feltesszük főni a vízzel kevert tejben, beleszórjuk a vaníliát. Lassú tűzön kell főzni, míg felszívja az összes folyadékot, utána belekeverjük az éd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrokat, tejszínt, túrót. Hevítjük, majd a tűzről levéve botmixerrel elegyítjük, közben lassan hozzáadagoljuk a zselatin fixet....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz