Családireceptkönyv.hu

Gundel-palacsinta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


PALACSINTATÉSZTÁHOZ
1,5 bögre tej
1 bögre liszt
0,5 bögre szódavíz
2 tojás
1 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só

TÖLTELÉK HOZZÁVALÓI
30 dkg darált dió
10 dkg cukor
2 dl tej
reszelt narancshéj
őrölt fahéj
rumaroma

CSOKIKRÉM
2 dl tej
2 dl tejszín
3 tojássárgája
9 dkg étcsoki
5 dkg vaj
5 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor
rumaroma

DÍSZÍTÉSHEZ
2 dl tejszín
porcukor

Elkészítés:


A tésztához tedd egy nagy tálba a lisztet, öntsd hozzá a tejet, keverd simára gépi habverővel, majd dolgozd bele a többi hozzávalót is. Arra ügyelj, hogy a tészta ne legyen se túl híg, se túl sűrű. Hagyd pihenni legalább 20 percig, majd kevés olajon süsd ki a palacsintákat.

A töltelékhez a diót daráld meg, és keverd össze a cukorral. A tejet öntsd egy fazékba, és tedd fel forrni. Ha már meleg, rakd bele a cukros diót, és főzd fel. Majd tedd félre hűlni, és ízesítsd a keveréket reszelt narancshéjjal, rumaromával, őrölt fahéjjal. Ha a töltelék egy kicsit hígnak tűnik, tehetsz bele kevés zsemlemorzsát is.

A csokikrémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá az étkezési keményítőt. Öntsd egy másik fazékba a tejet, és kezdd melegíteni. Ha már langyos, rakd bele az apróra tördelt csokit és a vajat, kicsivel később öntsd bele a cukros tojássárgákat, és főzz sűrű krémet. Majd keverd bele a kakaóport, a rumaromát, a végén pedig forgasd össze a keményre felvert tejszínnel.
A palacsintát rakd egy tányérra, az egyik felét kend meg a diós krémmel, és hajtsd háromszög alakúra. Szórd meg porcukorral, és öntsd le csokikrémmel. Tálalás előtt a tejszínt verd kemény habbá, töltsd nyomózsákba, és díszítsd vele a palacsintát.

Gundel-palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajnalka
Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta

A hozzávalókat összekeverjük, sűrű masszát kapunk. Én szemre néha tettem hozzá még egy kis tejet, hogy ne legyen annyira sűrű. Forró sütőbe merjük, zsiradék NÉLKÜL sütjük, kikisér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
87.Epres Pavlova
87.Epres Pavlova

Porcukor keményítő össze keverni Tojásfehérje só, citromlé habosítani hozzá cukor pár perc után hozzá a keményítős cukor 6-7 percig habosítani habzsák tepsire nyom kis fésze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Emese
Rizskoch
Rizskoch

Legelőször a mazsolát beleteszem egy bögre vízbe, hogy fölpuhuljon. A tejes vízbe a rízst, a cukor felével, a citrom héjával, a fél teavaj felével elkezdjük főzni. Ha felforrt, l...

Elkészítési idő: másfél- két óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk