Családireceptkönyv.hu

Gundel-palacsinta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


PALACSINTATÉSZTÁHOZ
1,5 bögre tej
1 bögre liszt
0,5 bögre szódavíz
2 tojás
1 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só

TÖLTELÉK HOZZÁVALÓI
30 dkg darált dió
10 dkg cukor
2 dl tej
reszelt narancshéj
őrölt fahéj
rumaroma

CSOKIKRÉM
2 dl tej
2 dl tejszín
3 tojássárgája
9 dkg étcsoki
5 dkg vaj
5 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor
rumaroma

DÍSZÍTÉSHEZ
2 dl tejszín
porcukor

Elkészítés:


A tésztához tedd egy nagy tálba a lisztet, öntsd hozzá a tejet, keverd simára gépi habverővel, majd dolgozd bele a többi hozzávalót is. Arra ügyelj, hogy a tészta ne legyen se túl híg, se túl sűrű. Hagyd pihenni legalább 20 percig, majd kevés olajon süsd ki a palacsintákat.

A töltelékhez a diót daráld meg, és keverd össze a cukorral. A tejet öntsd egy fazékba, és tedd fel forrni. Ha már meleg, rakd bele a cukros diót, és főzd fel. Majd tedd félre hűlni, és ízesítsd a keveréket reszelt narancshéjjal, rumaromával, őrölt fahéjjal. Ha a töltelék egy kicsit hígnak tűnik, tehetsz bele kevés zsemlemorzsát is.

A csokikrémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá az étkezési keményítőt. Öntsd egy másik fazékba a tejet, és kezdd melegíteni. Ha már langyos, rakd bele az apróra tördelt csokit és a vajat, kicsivel később öntsd bele a cukros tojássárgákat, és főzz sűrű krémet. Majd keverd bele a kakaóport, a rumaromát, a végén pedig forgasd össze a keményre felvert tejszínnel.
A palacsintát rakd egy tányérra, az egyik felét kend meg a diós krémmel, és hajtsd háromszög alakúra. Szórd meg porcukorral, és öntsd le csokikrémmel. Tálalás előtt a tejszínt verd kemény habbá, töltsd nyomózsákba, és díszítsd vele a palacsintát.

Gundel-palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Egyszerű, házias almás pite
Egyszerű, házias almás pite

A sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, összegyúrjuk, és fóliába csomagova a hűtőben 1 órát pihentetjük. Eza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Meggyes sült mák ( paleo)
Meggyes sült mák ( paleo)

Sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, a cukrot a végén is rászórhatjuk vagy bele is keverhetjük. Átrakjuk két kisebb kókuszolajjal k...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tamás
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon felpuhítjuk a rizst. Mikor elforrt a víz megsózzuk és ráöntjük a tejet. Időnké...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veronika
Holland: Pannenkoeken
Holland: Pannenkoeken

1. Elkeverjük a lisztet a sóval majd a tojással, lassan hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük és vajazott serpenyőben kisütjük 2. cukorral megszórva tálalják

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk