25 dkg étcsoki
2 dl tejszín
25 dkg mascarpone
Piskótához:
4 tojás
20 dkg cukor
9 ek cukor
12 dkg liszt
3 dkg holland cukrozatlan kakaópor
1 sütőpor
9 ek víz
A piskótához valókból kerek tortaformában megsütöm a tésztát.
A csokit és a tejszínt összeolvasztom, hűlés után hozzákeverem a mascarponét.
Összerakás:
A piskótát kettévágom, az alsó lapot megkenem lekvárral (bármilyennel) és a krém felét rákenem. A másik felét egyenletesen eloszlatom a tetején és az oldalán.
Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálj egy lyukat a közepébe, és öntsd bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesA kókuszreszeléken kívül az összeshozzávalót jól összegyúrjuk. Egyszerűbb, ha a vajat egy picit felolvasztjuk előtte. A masszából kis gombócokat formálunk és azokat beleforgatjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat a málna kivételével, és hagyd állni kb. 3-5 percig a zselatin miatt. Majd egy kis lábasban melegítsd fel (ne forrald!), amíg a zselatin szemcsék felold...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet száraz serpenyőben egy-két perc alatt világosra pirítjuk, vigyázunk, hogy ne égjen meg, majd leöntjük a vízzel. Teszünk hozzá mazsolát és néhány percig főzzük. Hozzáke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű