25 dkg étcsoki
2 dl tejszín
25 dkg mascarpone
Piskótához:
4 tojás
20 dkg cukor
9 ek cukor
12 dkg liszt
3 dkg holland cukrozatlan kakaópor
1 sütőpor
9 ek víz
A piskótához valókból kerek tortaformában megsütöm a tésztát.
A csokit és a tejszínt összeolvasztom, hűlés után hozzákeverem a mascarponét.
Összerakás:
A piskótát kettévágom, az alsó lapot megkenem lekvárral (bármilyennel) és a krém felét rákenem. A másik felét egyenletesen eloszlatom a tetején és az oldalán.
A tejet keverjük csomómentesre a pudingporral, majd alacsony láng felett főzzük sűrűre folyamatos kevergetés közben. Húzzuk le a tűzről, fedjük le fóliával, hogy ne legyen bőrös a...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA banánt tejjel összeturmixolni és összekeverni a hozzávalókat. Sütőpapíros tepsiben 45 perc 180 fok.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz almát meghámoztam, lereszeltem, picit állni hagytam, majd kicsavartam a levét. A vajat felolvasztottam és megpároltam az almát. Ízesítettem fahéjjal, kardamommal majd hűvös hely...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mákot elkeverjük a sóval és a cukorral. A vajból egy nagy evőkanálnyit félreteszünk a formák kenéséhez, a többit felolvasztjuk. Előkészítünk né...
Elkészítési idő: 10+20 perc Nehézség: Könnyű