4 tojás
70 gramm mandulaliszt
100 ml cukrozatlan mandulatej
1 sütőpor
3 evőkanál kakaópor
4 eőkanál eritrit
Krém:
300 gramm sajtkrém
2 evőkanál natúr soya joghurt
1 evőkanál eritrit
vanília aroma
200 ml növényi tejszín
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az eritrittel habosra keverjük, majd megy bele minden további hozzávaló és egyneművé keverjük. A habot a kakaós masszával összeforgatjuk.
Egy sütőpapírral bélelt gáztepsin vékonyan eloszlatjuk és kb 150 fokon, légkeverésen 10 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük majd a többi hozzávalót összekeverjük és elkeverjük a tejszínhabbal. Hideg helyen hagyjuk amíg a tészta kihűl. A tésztát szabályos téglalapokká vágjuk fel, és a felén eloszlatjuk a krémet, majd az üresen maradt téglalapokat szépen ráhelyezzük. Hagyjuk hűtőben pihenni egy órát legalább.
Valójában ez a krém mennyiség nekem sok lett, így a maradékot majd felhasználom valami máshoz :)
A tejben oldódásig keverjük az édesítőt. A túrókrémet elkeverjük a tejföllel, a mascarponéval, a vaníliával, a citromlével. Hozzáadjuk az édesített tejet, majd a legvégén a tejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet szokásos módon elkészítjük: feltesszük főni annyi vízzel, amennyi tökéletesen elfedi. Addig főzzük, amíg jól beszívja magába a vizet. Ezután öntsük fel a tejjel, és i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot. Add hozzá a tejet, a tojást és az olvasztott, de nem meleg vajat, majd robotgéppel dolgozd simára a masszát. Akkor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat enyhén verjük fel. A lisztet és a porcukrot szitáljuk össze a szódabikarbónával. A kikristályosodott mézet olvasszuk fel. A sütés előtti napon állítsuk össze a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű