4 tojás
70 gramm mandulaliszt
100 ml cukrozatlan mandulatej
1 sütőpor
3 evőkanál kakaópor
4 eőkanál eritrit
Krém:
300 gramm sajtkrém
2 evőkanál natúr soya joghurt
1 evőkanál eritrit
vanília aroma
200 ml növényi tejszín
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az eritrittel habosra keverjük, majd megy bele minden további hozzávaló és egyneművé keverjük. A habot a kakaós masszával összeforgatjuk.
Egy sütőpapírral bélelt gáztepsin vékonyan eloszlatjuk és kb 150 fokon, légkeverésen 10 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük majd a többi hozzávalót összekeverjük és elkeverjük a tejszínhabbal. Hideg helyen hagyjuk amíg a tészta kihűl. A tésztát szabályos téglalapokká vágjuk fel, és a felén eloszlatjuk a krémet, majd az üresen maradt téglalapokat szépen ráhelyezzük. Hagyjuk hűtőben pihenni egy órát legalább.
Valójában ez a krém mennyiség nekem sok lett, így a maradékot majd felhasználom valami máshoz :)
A megmosott, csumájától megszabadított epret apró darabokra vágom (akinek van kedve, néhány szebb darabot eltehet díszítéshez) és tetszés szetrinti cukor mennyiségét teszek rá. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézlinken
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLegelőször a mazsolát beleteszem egy bögre vízbe, hogy fölpuhuljon. A tejes vízbe a rízst, a cukor felével, a citrom héjával, a fél teavaj felével elkezdjük főzni. Ha felforrt, l...
Elkészítési idő: másfél- két óra Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját, 5 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot, pudingport, 1 dl tejjel simára keverünk. A többi tejet forralni kezdjük. Amikor felforr, pár kanállal keverünk a tojássárgá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes