50 dkg darált keksz
4 ek. kakaó
25 dkg margarin
15 - 20 dkg cukor
2 dl tej
1 dl rum
máz:20 dkg tortabevonó
2 ek olaj
A kekszet a kakaóporral összekeverni. Egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegíteni annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon, hozzáadni a rumot, az egészet összegyúrni,formába
nyomkodni. / 23 -24 cm/.
Gőz felett a tortabevonót olajjal felolvasztani, a süti tetejére kenni. Hűtőbe tenni, forró vízbe mártott késsel szeletelni.
1 nappal fogyasztás előtt elkészíteni.
Egy vastag aljú serpenyőbe helyezzük a csokoládét (ha rúd, akkor törjük darabokra, minél kisebb, annál gyorsabban olvad). Ezután hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és mindent...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2,5 dl tej langyos tejbe belemorzsoljuk a 30 g élesztőt és belekeverjük az 1 teáskanálnyi cukrot. A sütőben 40°C-on 5-10 perc alatt felfut, de idővel szobahőmérsékletlen is jó lesz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a villával összetört gyümölcsöt. Erősen összekeverjük, végül beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Mély üvegtányé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy kellően felpuhuljanak. A joghurtot keverőtálba tesszük, simára keverjük. A vizet a citrom reszelt héjával, a kifacsart citr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű