Hozzávalók alaphoz:
Darált keksz 25dkg
Rama margarin 15 dkg
Kristálycukor 2 evőkanál
Tej amennyit felvesz
Hozzávalók a krémhez:
Túró ½ kg
Natúr joghurg 1 nagy pohár
Kristálycukor 6 evőkanál
Citromhéj 2 citromé
Zselatin 25g vagy 1 csomag
Víz 4 evőkanál
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, ráöntjük a darált kekszre és a cukorra, gyúrás közben tejet adunk hozzá, addig amíg jól formázható nem lesz. Ezt a masszát a kifolpackozott tortaforma aljába nyomkodjuk.
Elkészítés:
A zselatint a citromok levében és a vízben felfőzni. A túrót a joghurttal és a cukorral a citromok reszelt héjával botmixerrel összekeverjük, majd a forralt zselatint ráöntjük, összekeverve a kekszes masszára öntjük. 1 éjszakát pihentetjük a hűtőben.
1. A csokoládét darabokra törjük, és meleg (60 °C-os) vízfürdőbe helyezett edényben felolvasztjuk. 2. A kihűlt kávét jól elkeverjük a cukorral és a tojás sárgájával. 3. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromos tiramisu pohárkrémhez először a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A fehérjét pedig kemény habbá verjük. A citromok levét kifacsarju...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat enyhén verjük fel. A lisztet és a porcukrot szitáljuk össze a szódabikarbónával. A kikristályosodott mézet olvasszuk fel. A sütés előtti napon állítsuk össze a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt a citrom levével és reszelt héjával, valamint a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a felvert habot. A babapiskótát feldaraboljuk, egy jénai tál aljára rakjuk, erre jön az ö...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű