Hozzávalók alaphoz:
Darált keksz 25dkg
Rama margarin 15 dkg
Kristálycukor 2 evőkanál
Tej amennyit felvesz
Hozzávalók a krémhez:
Túró ½ kg
Natúr joghurg 1 nagy pohár
Kristálycukor 6 evőkanál
Citromhéj 2 citromé
Zselatin 25g vagy 1 csomag
Víz 4 evőkanál
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, ráöntjük a darált kekszre és a cukorra, gyúrás közben tejet adunk hozzá, addig amíg jól formázható nem lesz. Ezt a masszát a kifolpackozott tortaforma aljába nyomkodjuk.
Elkészítés:
A zselatint a citromok levében és a vízben felfőzni. A túrót a joghurttal és a cukorral a citromok reszelt héjával botmixerrel összekeverjük, majd a forralt zselatint ráöntjük, összekeverve a kekszes masszára öntjük. 1 éjszakát pihentetjük a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Forraljuk fel a vizet. Tegyünk egy tepsire 6 darab kis porcelánedényt, ebben sül majd a creme brulée. Tegyük a tojássárgájákat egy tálba. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vaníliarudat felhasítom, magjait kikaparom. Elkészítem a szirupot: a cukrot, a vizet, a vaníliarudat és a magokat, és a fahéj rudakat kis lábosba teszem. Közepes lángon felfor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az öntethez a cukrot egy magasabb falú edénybe öntjük, és közepes lángon, kavargatás nélkül, néha az edényt átmozgatva addig hevítjük, míg megolvad és szép borostyánszínű karame...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű