- 1/2 kg burgonya
- 12-15 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál só
- 3 dkg zsír
- 10 dkg zsemlemorzsa
A búzadarát leforrázzuk a forró tejjel, majd gafyjuk kihűlni. Hozzáafjuk a margarint, háztartási kekszet, porcukrot és az aromát, majd jól összegyúrjuk. A masszából kis golyócsk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegitjük, légkeverés 200 C. Gáztepsit zsirpapirral kibélelünk, vékonyan megvajazzuk. 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk, félretesszük 3 egész tojást és 3 tojássár...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A tojást a sóval és a kristálycukorral felverjük, majd hozzákeverjük a búzadarát, és félretesszük negyed órára. A vajat érdemes ezen a ponton felolvasztani, hogy szépen visszahű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az egészet csomómentesre keverjük pihentetjük és sütés! „Mi két adagot sütünk, de ha sikerült szóljatok! Megyünk!”
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű