Tészta:
- 1,2 kg liszt (fele rétes liszt)
- 6 dl tej
- 20 dkg margarin
- 4 teásknál cukor
- 2 csipet só
- 5 dkg élesztő
- tojássárgája
Mákos töltelék:
- 0,5 kg mák
- citromhéj
- 1,5 dl tej
Diós töltelék:
- 0,5 kg darált dió
- cukor
- citromhéj
- vaniliás cukor
A tejet langyosra felmelegítjük, belerakjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, belerakjuk a sót, majd az élesztős tejes cukros keveréket és összegyúrjuk, majd meleg helyen addig kelesztjük amíg a duplájára nő.
A mákos töltelékhez az alapanyagokat összekevered és egy láboba lassú tűzön felfőzzük, folyamatosan keverjük. Egy jó sűrű máko krémet kell kapnunk.
A diós töltelékhez is összekeverjük az alapanyagokat.
A tésztát négy felé osztjuk, kinyújtjuk és belerakjuk a tölteléket majd feltekerjük. A kész rudakat bőségesen megkenjük tojássárgájával, megszurkáljuk fogpiszkálóval majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben, légkeverésen először 20 percig 180 fokon, majd 10-15 percig 160 fokon sütjük.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm. A vajat, cukrot, tojások sárgáját, tejfölt, citromhéjat és egy pici citromlét, vaniliás cukrot, mazsolát összedolgozom az áttört túróval. B...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a gyümölcsöket. Letakarva kb. 1 órát kelesztjük. Ezután megformázzuk, 6 felé osztottam, így egyenként 50 dkg-osak lett...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent összegyúrunk,majd fólián kinyújtjuk kb.0.5 cm vastaságúra. A krémhez habosra keverjük a vajat a porcukorral és hozzáadjuk a kókuszt és a tejet is.Megkenjük a kinyújtott té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összedolgozzuk és egy éjszakán át pihentetjük. Sütéskor négyfelé osztjuk és amivel nem dolgozunk, a ahűtőben tartjuk. A tésztát bőven alálisztezve körré nyújtom és 16 r...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes