barna réteghez:
3 tojássárgája
5 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 ek kakaópor
3 tojásfehérje
1,5 dl víz
2 ek porzselatint
fehér réteghez:
4 dl tejföl
7 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
1,5 dl víz
2 ek porzselatin
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Felmelegítünk 1,5 dl vizet, és hozzáadjuk a zselatint. Teljesen felolvasztjuk benne.
A meleg zselatint a kakaós krémhez keverjük, majd a felvert habot is hozzáadagoljuk. Laza mozdulatokkal habos krémmé keverjük az egészet. Ezután a fele masszát egy 20 x 30 cm-es tepsibe simítjuk. Hideg helyen 15 perc alatt megdermesztjük.
Amíg megdermed az első réteg, elkészítjük a fehér réteget. A tejfölt kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. 1,5 dl vizet felmelegítünk a zselatinnal, és a tejfölös krémhez keverjük. Fele folyadékot a tepsiben lévő, már megdermedt rétegre öntjük. Ismét 15 perc hűtés következik.
Ezután mind a két réteget megismételjük, vigyázva, hogy teljesen megdermedjenek. A kész süteményt tálalásig hűtőben tároljuk, majd felkockázva kínáljuk.
- Mindent összekeverni. - Sütőpapírral bélelt tortaformába önteni, tetejére rászórni a gyümölcsöket (esetleg pici cukrot, fahéjat). - 180fok, 40-45 perc
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A palacsintatésztához hasonlóan keverd össze a lisztet, tejet és a tojássárgákat. 2. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a masszába. Tegyél a tésztába egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a liszttel elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot, sütőport. Kikeverem a tojásokat. Összegyúrom, végül a csokit összevágva keverem hozzá. Olajos kézzel formázom meg kis gömböcskék...
Elkészítési idő: kb. 30 perc Nehézség: KönnyűA tejből cukroból és a pudingból pudingot főzünk, majd a még forró pudingba belekeverjük a margarint és a túrót. Egy tál aljára fektetjük a babapiskótát, rászorjuk a gyümölcsöt, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű