Családireceptkönyv.hu

91.Réteges gumisüti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


barna réteghez:
3 tojássárgája
5 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 ek kakaópor
3 tojásfehérje
1,5 dl víz
2 ek porzselatint
fehér réteghez:
4 dl tejföl
7 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
1,5 dl víz
2 ek porzselatin

Elkészítés:


A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Felmelegítünk 1,5 dl vizet, és hozzáadjuk a zselatint. Teljesen felolvasztjuk benne.
A meleg zselatint a kakaós krémhez keverjük, majd a felvert habot is hozzáadagoljuk. Laza mozdulatokkal habos krémmé keverjük az egészet. Ezután a fele masszát egy 20 x 30 cm-es tepsibe simítjuk. Hideg helyen 15 perc alatt megdermesztjük.
Amíg megdermed az első réteg, elkészítjük a fehér réteget. A tejfölt kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. 1,5 dl vizet felmelegítünk a zselatinnal, és a tejfölös krémhez keverjük. Fele folyadékot a tepsiben lévő, már megdermedt rétegre öntjük. Ismét 15 perc hűtés következik.
Ezután mind a két réteget megismételjük, vigyázva, hogy teljesen megdermedjenek. A kész süteményt tálalásig hűtőben tároljuk, majd felkockázva kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emese
Túrófánk
Túrófánk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Enikő
Amerikai fánk
Amerikai fánk

Mindent összekeverünk a liszt kivételével és utána lisztet is hozzáadjuk. 5 percig állni hagyjuk ,majd forró olajban kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Túró rudi házilag
Túró rudi házilag

Először beáztatjuk a zselatinlapokat 100 ml vízbe egy pár percre, majd összemelegítjük 150ml vízzel, majd félretesszük. A töltelékhez a túrót le passzírozzuk, majd ízesítjük vaní...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk