3 tojásfehérje,
10 dkg kristálycukor,
10 dkg porcukor,
5 gramm keményítő,
egy csipet só,
1 tk citromlé
krém és a töltelék:
4 dl habtejszín,
1 ek porcukor,
6-7 dkg friss eper
Porcukor keményítő össze keverni
Tojásfehérje só, citromlé habosítani hozzá cukor
pár perc után hozzá a keményítős cukor 6-7 percig habosítani
habzsák tepsire nyom kis fészek 1 tepsire 9 db
sütő 100 fok kb 2 örát szárítani benne, alul-felül sütés, kihűlés után leszedni
epret kis kockákra vágni, tölteni
tejszínhab rá tölt habzsák
rá kis eper
A tököt süssük meg mézzel bekenve A sült tök húsát pürésítsük le egy edényben. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, a reszelt gyömbért, a fahéjat, szerecsendiót és a cukrot. Ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy robotgép segítségével összegyúrjuk úgy, hogy nyújtható tésztát kapjunk. A felét félretesszük. A maradékot kinyújtjuk, tepsibe helyezzük. A tölteléket összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sütőtököt összeforgatjuk a lisztekkel elkevert aszkorbinsavval és szódabikarbónával, majd hozzáütjük a 2 tojást. És addig keverjük, míg egyenletesen elnem oszlik benne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét késhegynyi sóval kemény habbá verem. Egy nagy tálban elkeverem a lisztet az élesztővel és csipetnyi sóval. Hozzáadom a tojássárgákat, a tejet és az olvasztott va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű