3 tojásfehérje,
10 dkg kristálycukor,
10 dkg porcukor,
5 gramm keményítő,
egy csipet só,
1 tk citromlé
krém és a töltelék:
4 dl habtejszín,
1 ek porcukor,
6-7 dkg friss eper
Porcukor keményítő össze keverni
Tojásfehérje só, citromlé habosítani hozzá cukor
pár perc után hozzá a keményítős cukor 6-7 percig habosítani
habzsák tepsire nyom kis fészek 1 tepsire 9 db
sütő 100 fok kb 2 örát szárítani benne, alul-felül sütés, kihűlés után leszedni
epret kis kockákra vágni, tölteni
tejszínhab rá tölt habzsák
rá kis eper
A sütőt felmelegitjük. A muffiforma mélyedéseit kikenjük vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral. Egy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA tésztát enyhén sós vízben kifőzöm. A vajat, cukrot, tojások sárgáját, tejfölt, citromhéjat és egy pici citromlét, vaniliás cukrot, mazsolát összedolgozom az áttört túróval. B...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A kifliket felkarikázzuk. 2. A tejet a vaniliás cukorral felmelegítjük. 3. A darált mákot a porcukorral összekeverjük. 4. Egy tálka alját megszórjuk a cukros mákkal. 5. A k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA meghámozott, kissé kemény őszibarackot karikákra vágjuk. A lisztből a tojássárgával és kevés vízzel sűrű palacsintatésztát készítünk, majd belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű