3 tojásfehérje,
10 dkg kristálycukor,
10 dkg porcukor,
5 gramm keményítő,
egy csipet só,
1 tk citromlé
krém és a töltelék:
4 dl habtejszín,
1 ek porcukor,
6-7 dkg friss eper
Porcukor keményítő össze keverni
Tojásfehérje só, citromlé habosítani hozzá cukor
pár perc után hozzá a keményítős cukor 6-7 percig habosítani
habzsák tepsire nyom kis fészek 1 tepsire 9 db
sütő 100 fok kb 2 örát szárítani benne, alul-felül sütés, kihűlés után leszedni
epret kis kockákra vágni, tölteni
tejszínhab rá tölt habzsák
rá kis eper
A lisztet, tojásokat, cukrot és sót elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett vizet és tejet adunk hozzá 2:1 arányban. Ezt addig folytatjuk, míg nem sűrű, de nem is túl híg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A túrót a cukorral összetörjük, majd hozzágyúrjuk a két tojás sárgáját és a búzadarát, ami kézzel a legegyszerűbb. 2. A megmaradt két tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkkk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű