240 g cukor,
150 ml víz (80 ml a szirup elkészítéséhez, 70 ml a zselatin beáztatásához)
80 g kakaó,
14 g zselatin,
160 g tejszín (33%-os).
Szitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt 80 fokosra és olvasszuk fel benne a zselatint. Keverjük össze a szirupot és a tejszínes keveréket és főzzük egy percig a glazúrt. Ha kihűlt hűtőszekrényben tároljuk egy napon keresztül. Mielőtt a tortát bevonjuk a glazúrral, melegítsük fel a bevonót 30 fokosra. Fontos, hogy a hőfokokra figyeljünk ahhoz, hogy a glazúr tökéletes legyen. Nagyobb torták esetében érdemes kétszeres mennyiséget főzni.
mennyiséget főzni.
A meggyet egy szitában jól lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A kekszet a meggylével meglocsoljuk és legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Többször megkeverjük úgy, hogy a keksz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz amerikai palacsinta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorfőzés első és legfontosabb követelménye a tisztaság. Edényünk, amelyben a cukrot főzzük, legyen tiszta és zsírtalan. Tanácsos főzés előtt tiszta vizet forralni benne zsírtal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat vagy margarint a cukorral, a tojássárgákkal és a túróval habosra keverjük. Ezután belekeverjük a citrom reszelt héját, a citromlevet, a pudingport és végül a kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű