240 g cukor,
150 ml víz (80 ml a szirup elkészítéséhez, 70 ml a zselatin beáztatásához)
80 g kakaó,
14 g zselatin,
160 g tejszín (33%-os).
Szitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt 80 fokosra és olvasszuk fel benne a zselatint. Keverjük össze a szirupot és a tejszínes keveréket és főzzük egy percig a glazúrt. Ha kihűlt hűtőszekrényben tároljuk egy napon keresztül. Mielőtt a tortát bevonjuk a glazúrral, melegítsük fel a bevonót 30 fokosra. Fontos, hogy a hőfokokra figyeljünk ahhoz, hogy a glazúr tökéletes legyen. Nagyobb torták esetében érdemes kétszeres mennyiséget főzni.
mennyiséget főzni.
Egy kisebb lábasban a joghurtot összekeverjük a cukorral és a zselatinnal. Feltesszük melegedni, de vigyázzunk, nehogy forrni kezdjen! Amint felolvadt a zselatin, azonnal levess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabkekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával. Egy tetszőleges méretű tortaformát (én 24 és 26 cm-es formát szoktam használni) kibélelünk sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit hólyagosra összedolgozzuk, fél órát pihentetjük. A töltelékhez lábosban 4-5 ek vizet forralunk 2-3 percig a cukorral, keverés nélkül. Elkezdjük felverni a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. A túrót tegyük egy tálba, és villával alaposan törjük össze.. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű