menu

Családireceptkönyv.hu

Tükörglazúr


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


240 g cukor,
150 ml víz (80 ml a szirup elkészítéséhez, 70 ml a zselatin beáztatásához)
80 g kakaó,
14 g zselatin,
160 g tejszín (33%-os).

Elkészítés:


Szitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt 80 fokosra és olvasszuk fel benne a zselatint. Keverjük össze a szirupot és a tejszínes keveréket és főzzük egy percig a glazúrt. Ha kihűlt hűtőszekrényben tároljuk egy napon keresztül. Mielőtt a tortát bevonjuk a glazúrral, melegítsük fel a bevonót 30 fokosra. Fontos, hogy a hőfokokra figyeljünk ahhoz, hogy a glazúr tökéletes legyen. Nagyobb torták esetében érdemes kétszeres mennyiséget főzni.




















































mennyiséget főzni.

Tükörglazúr

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
BIO SZALONCUKOR
BIO SZALONCUKOR

A datolyákat megtöltjük a pirított mandulával vagy mogyoróval, és karobporba forgatás után csomagoljuk.

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos szaloncukor
Kókuszos szaloncukor

A kókuszreszeléket tálba tesszük. Hozzászitáljuk a porcukrot. Hozzáadjuk a rózsavizet. További kevés ásványvíz adagolásával összedolgozzuk. Fóliába csomagolva egy-két órára hűt...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Tiramisu vaniliapudinggal
Tiramisu vaniliapudinggal

A kakaóitalt összekeverjük a rumaromával, a pudingot megfőzzük, majd kevergetve kihűtjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a citrom reszelt héját, és alaposan összekeverjük. Egy üvegtál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Borbála
Túrófánk
Túrófánk

A túrót szűrőn áttörjük, összekeverjük a többi hozzávalóval. és 20 percig pihentetjük. Gombócokat formázunk és 160-170 fokos olajban kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk