4 egész tojás
8 e.k. olvasztott méz
25 dkg cukor
2 k.k fahéj
2 k.k. szódapor
A tojásokat a mézet és a cukrot kikeverjük, hozzáadunk annyi lisztet, hogy formázható legyen, majd a fahéjat és a szódaport.
Hab: 2 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz felett felverjük, ebbe forgatjuk a kész puszikat.
A meggyet cukorral,fahéjjal feltesszük főzni annyi vízben,hogy épp ellepje. A lisztet tejföllel simára keverjük,hozzáöntjük a főtt meggyhez és újra forraljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkarikázzuk a szikkadt kifliket. Összekeverjük a tejet a tojások sárgájával, 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és beleáztatjuk a felkarikázott péksüteményt. Az almát megtisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket a porcukor felével elkeverjük, alacsony lángon felfőzzük. 1 dl vízben elkeverjük a keményítőt, besűrítjük vele a gyümölcsszószt, majd hozzáadjuk a reszelt narancshéj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagylaltból 6 nagy gömböt formázunk, és megfagyasztjuk. 2. A lisztből a tojással és a vízzel tésztát keverünk. A fagylaltgömböket belemártjuk, a morzsába forgatjuk. A mélyhűt...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű