Családireceptkönyv.hu

Mézespuszi


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 egész tojás
8 e.k. olvasztott méz
25 dkg cukor
2 k.k fahéj
2 k.k. szódapor

Elkészítés:


A tojásokat a mézet és a cukrot kikeverjük, hozzáadunk annyi lisztet, hogy formázható legyen, majd a fahéjat és a szódaport.

Hab: 2 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz felett felverjük, ebbe forgatjuk a kész puszikat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Meggyszósz
Meggyszósz

A meggyet cukorral,fahéjjal feltesszük főzni annyi vízben,hogy épp ellepje. A lisztet tejföllel simára keverjük,hozzáöntjük a főtt meggyhez és újra forraljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Máglyarakás
Máglyarakás

Felkarikázzuk a szikkadt kifliket. Összekeverjük a tejet a tojások sárgájával, 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és beleáztatjuk a felkarikázott péksüteményt. Az almát megtisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Szedres túrókrém kehely
Szedres túrókrém kehely

A gyümölcsöket a porcukor felével elkeverjük, alacsony lángon felfőzzük. 1 dl vízben elkeverjük a keményítőt, besűrítjük vele a gyümölcsszószt, majd hozzáadjuk a reszelt narancshéj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sült fagylalt
Sült fagylalt

A fagylaltból 6 nagy gömböt formázunk, és megfagyasztjuk. 2. A lisztből a tojással és a vízzel tésztát keverünk. A fagylaltgömböket belemártjuk, a morzsába forgatjuk. A mélyhűt...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk