Piskóta
4 tojás
4 ek darált dió
4 ek cukor
sütőpor
Krém
3 ek liszt
2 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 vaníliás cukor
40 dkg darált dió (ebből jön le a piskótába való)
2 tk rum
Szokás szerint piskótát sütök.
A krémhez a lisztet a cukrot és a tejet összefőzöm.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítom.
Hűlés után a kettőt és a darált diót összekeverem.
Ezzel betöltöm a piskótát, két ek darált dióval diszítem.
Die Gelatine mit 3 EL kaltem Wasser in einem kleinen Topf anrühren und ca. 15 Minuten quellen lassen. Die Zitronenschale abreiben und anschließend die Zitrone auspressen. Benöt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízbe beletesszük a vajat, sót, cukrot, kevergetve felforraljuk, míg a vaj elolvad. Hozzáadjuk a lisztet, közepes lángon kevergetjük, míg el nem válik az edény oldalától, aljátó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejet. A lisztet fokozatos keverés közben hozzáadagoljuk, ügyelve arra, hogy nehogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk külön. Úgy számoljunk, hogy csak két tojássárgájára lesz szükség. A tojásfehérjét egy kevés cukorral kezdj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű