Piskóta
4 tojás
4 ek darált dió
4 ek cukor
sütőpor
Krém
3 ek liszt
2 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 vaníliás cukor
40 dkg darált dió (ebből jön le a piskótába való)
2 tk rum
Szokás szerint piskótát sütök.
A krémhez a lisztet a cukrot és a tejet összefőzöm.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítom.
Hűlés után a kettőt és a darált diót összekeverem.
Ezzel betöltöm a piskótát, két ek darált dióval diszítem.
A tojásfehérjéket tedd a robotgép táljába és verd kemény habbá. Ekkor kezd adagolni hozzá a cukrot, majd verd addig, amíg teljesen fel nem olvad (8-10 perc). Egy tepsit bélelj ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport elkeverjük a cukorral, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a kikevert pudingport és sűrűre főzzük. A keksz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA birsalmából a rosszat ki kell vágni és héjastól és magházastól fel kell tenni főzni. Annyi víz kell, hogy ellepje. Amikor megfőtt puhára, le kell szűrni, és kilógrammonként 80-10...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz