Piskóta
4 tojás
4 ek darált dió
4 ek cukor
sütőpor
Krém
3 ek liszt
2 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 vaníliás cukor
40 dkg darált dió (ebből jön le a piskótába való)
2 tk rum
Szokás szerint piskótát sütök.
A krémhez a lisztet a cukrot és a tejet összefőzöm.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítom.
Hűlés után a kettőt és a darált diót összekeverem.
Ezzel betöltöm a piskótát, két ek darált dióval diszítem.
A hozzávalókat összekeverem, hűtőbe rakom fél órára pihenni, majd a cukrozatlan kakaóporba forgatom.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst legalább két vízben mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá a tejet, és a tejszínt, melegítsük forráspontig, majd vegyük kisebbre a hőfokot, és főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral és a Rama Vajaz ízzel gépi habverővel felverjük, a lisztet a kakaóporral és a dióval elkeverjük, majd a habba forgatjuk, és 180 C-ra előmelegített sütőben 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre verjük. A többi hozzávalót a tej kivételével csomómentesre keverjük. A tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű