Piskóta
4 tojás
4 ek darált dió
4 ek cukor
sütőpor
Krém
3 ek liszt
2 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 vaníliás cukor
40 dkg darált dió (ebből jön le a piskótába való)
2 tk rum
Szokás szerint piskótát sütök.
A krémhez a lisztet a cukrot és a tejet összefőzöm.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítom.
Hűlés után a kettőt és a darált diót összekeverem.
Ezzel betöltöm a piskótát, két ek darált dióval diszítem.
Villával felverem a tojást. A tojáshoz hozzáadom a fehérjeport és egy kevés vizet. Alaposan összekeverem a hozzávalókat. (akkor jó a palacsintatészta, ha jó folyós állaga lett)....
Elkészítési idő:A recept szempontjából igencsak fontos az a tény, hogy a nyomdázós kekszekbe semmiképpen sem szabad sütőport, vagy más térfogatnövelő szert keverni! A tészta nem attól lesz omlós é...
Elkészítési idő: 1 óraA lapzselatint öt percre hideg vízbe áztatjuk. Közben óvatosan felforraljuk a kókusztejet a kókusztejszínnel és a vaníliakivonattal, majd levesszük a tűzről, belekeverjük az eritr...
Elkészítési idő:A burgonyát megtisztítjuk, felkockázva sós vízben megfőzzük, majd szitán áttörjük és hagyjuk kihűlni. A liszthez hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a porcukrot, a tejf...
Elkészítési idő: 1 óra