12 dkg zabkeksz
5 dkg vaj
1 kg natúr krémsajt
10 dkg porcukor
3 egész tojás
3 tojássárga
2 e.k liszt
20 dkg málna + díszítéshez
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A zabkekszet konyhai aprítóban megdaráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, összekeverjük, majd egyenletesen egy sütőpapírral bélelt, 20-21 cm-es kapcsos tortaforma aljában lapogatjuk.
A tortaformát kívülről beborítjuk alufóliával, és 12 percre a sütőbe tesszük sülni. A krémsajtot simára keverjük a cukorral, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet.
A málnát megmossuk, összeturmixoljuk. A sajtkrémet az elősütött kekszalapra öntjük. Spirál alakban belecsorgatjuk a málnapürét, villával "összekócoljuk".
A tortaformát egy tepsibe helyezzük, a tepsit felöntjük vízzel, és így vízfürdőben, betesszük sülni 1 órára a sütőbe. Egy óra múlva lezárjuk a sütőt, a tortát a sütőben hagyjuk kihűlni. Kb. 3 óra múlva lehet már szeletelni, de a legjobb, ha egy éjszakát vagy minimum 5 órát áll a hűtőben is. Málnaszemekkel díszítjük.
1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langy...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KözepesAdd all of the dry ingredients to a large bowl and whisk together. In a separate medium-sized bowl, whisk together all of the wet ingredients. Pour the wet ingredients into the d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjétől és a cukorból kemény habot verünk. A sárgaját is jól összekeverjük mig jó habos nem lesz, aztán összekeverjük a habokat hozáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű